torsdag 3. april 2008

Ny unødvendig ulykke ved Grålum

Foto: Kow d.e. 2008 ©
Klikk på bildet og se større versjon

Tofeltsvegen fra Kalnes og østover innbyr til farlige forbikjøringer og burde vært avdelt med midtdelere inntil den nye vegen som sees på bildet, blir tatt i bruk. Påkjøringene burde ikke være så bratte. Det gjelder både den på bildet, og den syd-østgående hvor ulykken i dag skjedde. Dessuten burde farten på E6 vært redusert forbi påkjøringene.

Så har det skjedd igjen.

Fire personer er skadd etter kollisjon på E6 i østgående retning ved Grålum. Skadene er heldigvis ikke livstruende. Denne gangen. Tidligere har det i løpet av fire måneder inntruffet to dødsulykker på strekningen.

I følge SA skyldes ulykken forbikjøring. En tankbil ble forbikjørt av en personbil som kom fra påkjøringsfilen fra Grålum. Personbilen kom borti tankbilen da den la seg foran, fikk sleng og smelte så inn i to møtende biler.

SarpsborgNotater har flere ganger tatt opp trafikkforholdene i området.

Påkjæringsfilene er slik laget at sjåførene har begrenset utsikt til trafikken på E6, og det er ikke redusert fart ved utkjøringene. Dessuten burde tofeltsvegen vært atskilt med midtdelere.

Hvis det ikke blir gjort noe med disse forholdene, kommer det til å skje flere ulykker. Akkurat som SarpsborgNotater tidligere har påpekt.

Nå fikk vi rett. Dessverre! Må det gjenta seg?

Se hva SarpsborgNotater tidligere har skrevet om saken: E6: Bare midtdelere hindrer dødsulykker og Farlige påkjøringer på E6 og Ny E6 i Sarpsborg og E6: Kanskje 4-felts før sommerferien .


2 kommentarer:

Anonym sa...

....og forresten, Winther; vi hverken skriver eller sier v e g her i Særp. Det heter vei! :-)

HM

winther sa...

Joda. Man skriver veg som er en fellesform med nynorsk, slik at man får et felles skriftbilde, men sier vei. Akkurat som man skriver jeg og deg, men sier jei og dei. Og så skriver man verken uten h. Ha det godt!