søndag 9. mars 2008

Farlige påkjøringer på E6

Foto: Kow d.e. 080308 ©
Klikk på bildet og se større versjon.

Bildet viser påkjøringen på E6 ved Grålum. På grunn av vinkelen på påkjøringen, får bilistene som skal ut på motorvegen dårlig oversikt, og trafikken på motorvegen raser forbi. På høyre side av midtdeleren ligger den nye delen av kjørebanen ubrukt mens trafikkantene setter livet på spill.

Påkjøringene på E6 på Årum og Grålum er farlige. Bilene som skal kjøre inn på mottorvegen får en helt gal vinkel i forhold vegen de skal inn på. Sjåførene må derfor vri seg unaturlig i setet for å kunne holde øye med den passerende trafikken og for å se når det er plass til å kjøre ut.

Både ved Årum og på Grålum burde farten på E6 vært senket der hvor påkjøringene munner ut. Nå kjøres det uforsvarlig fort der. De fleste kjører godt over fartsgrensen.

Mange vogntok har en fart som gjør det totalt umulig å ta hensyn til en billist som skulle feilberegne farene ved å kjøre ut i vegen.

Må noen dø, før trafikken blir regulert?

Den nye parsellen skal tas i bruk i 2008. Men når? Når turistsesongen kommer i gang, blir trafikken på E6 så tett at det vil bli enda vanskeligere å komme ut på. Og dermed enda farligere.

Ingen kommentarer: