mandag 10. mars 2008

Ny E6 i Sarpsborg

Etter planen skal E6 parsellen Alvim – Åsgård, som Statens vegvesen kaller det, åpnes i 2008. Det står å lese på nettsidene til Statens vegvesen som viser en meget illustrerende bildeserie fra viktige deler av vegen.

Hensikten med utbyggingen er å øke trafikksikkerheten, men bedret framkommelighet vil selvfølgelig være en viktig bieffekt. Det dreier seg tross alt om hovedinnfartsåren fra utlandet.Topphastigheten på vegen blir 100 km/t.

Foto: Statens vegvesen ©
Klikk på bildene og se større versjon.

Slik blir Lekevollkrysset seende ut når det er ferdig. Til høyre sees påkjøringen fra Sarpsborg. Forhåpentlig tar det ikke lang tid før den erstatter den nåværende, livsfarlige midlertidige påkjøringen.

Samtidig med utbyggingen av E6, lages det rundkjøring, bussholdeplass og parkeringsplass for ”park-and-ride”, m.a.o. for pendlere, "kameratkjørere" og andre billister som ønsker å sette fra seg bilen for å benytte kollektivtransport.

Parsellen skal åpnes i 2008, men nettsidene til vegvesenet forteller ikke når. Forhåpentlig skjer det før turisttrafikken setter inn for alvor.

Hovedentreprenører for strekningen Solli-Åsgård har vært Råde Graveservice AS og for Alvim-Solli, Mesta AS.

Foto: Statens vegvesen ©

Slik blir vegen over Kalnessletta seende ut. Vi forutsetter at det her blir tydelig skilting som forbereder avkjøring til den 1000 år gamle byen Sarpsborg og skilt som viser til severdigheter innenfor Sarpsborgs grenser. I motsatt fall, farer nok turistene forbi. Jeg viser til artisten Kari Svendsen som "nesten ikke fant Sjarsbår". Hun var nesten i Sverige før hun fant ut at hun hadde kjørt forbi.

Ingen kommentarer: