onsdag 12. mars 2008

E6: Kanskje 4-felts før sommerferien

Foto: Kow d.e. 2008 ©
Klikk på bildet og se større versjon

E6-parsellen ved Grålum og over Kalnessletta ligger og venter på å bli åpnet. Fastsatt dato er 30. november, men det kan bli tidligere, sier prosjektleder Erik Gressløs til SarpsborgNotater.

De nye parsellene på E6 åpner som SarpsborgNotater tidligere har opplyst, i løpet av året. Strekningen Svingenskogen-Solberg skal i følge planen åpne 1. juli. De tre neste strekningene Solberg-Årum, Årum-Alvim og Alvim-Solli er planlagt tatt i bruk 30. november. Men de kan bli åpnet tidligere.

- Vi har hele tiden, siden vi staret dette prosjektet, forsøkt å ferdigstille det vi kan, så fort som mulig, opplyser Erik Gressløs til SarpsborgNotater. Han er ansatt i Statens vegvesen og prosjektleder for E6 Østfold.

- Det jobber vi også for nå. Og vi håper at strekningene Alvim-Kalnessvingen og Slang-Ingedal kan åpnes for 4-felt allerede før sommerferien.

- Hva gjør dere med de livsfarlige påkjøringene ved Årum og Grålum i mellomtiden?

- Hvor farlige disse påkjøringene er, er relativt. En kan også si at det er livsfarlig å kjøre bil. Når det gjelder de nevnte påkjøringene har vi i utganspunktet ikke tenkt å gjøre noe mer med dem, enn det vi har gjort til nå. Når det er sagt, så vil jeg også si at bilistene må forstå sitt ansvar når de ferdes i trafikken. Og de må forstå oss som utbyggere. Vi er nødt til å ha eksisterende E6-trafikk gjennom området hvor vi arbeider. Det er ett anleggsområde og er skiltet som det. Det er skiltet med vikeplikt, og det må respekteres.

- Men burde det ikke vært et akselerasjonsfelt slik at påkjøringsvinkelen ikke ble så rett, og slik at bilene som skal inn på E6 kan få opp farten før de skal inn i den raske trafikken på motorvegen?

- At det ikke er akselerasjonsfelt skyldes at vi skal utføre arbeider ved påkjøringene. Erfaringen viser at endringer av trafikkmøsteret, skaper den absolutt største muligheten for ulykker. Vi har derfor stort fokus på minst mulig endringer av trafikkbildet.

SarpsborgNotater krysser fingrene og håper at så mye som mulig av 4-feltsvegen blir åpnet før sommertrafikken setter inn for alvor.

Ingen kommentarer: