onsdag 2. april 2008

Særpingen: Jæ savnær mere tæl!

Heisan.

Åssen står ’e te?

Dø, jæ leser i det derræ Særpeliv at nesten halvparten ta butikkeieræne i Sarpsborg sentrum ente har tru på sentrum som ”handelskjerne og naturlig samlingsplass for sarpinger” som døm kallær ’e.

Er døm blitt helt gærne, heller? Nå må døm jaggu ta sæ sammen!

Du snakkær om å sagæ ta den gren som døm sjøl sitter på. Hvis døm som skæ levæ ta handlingæ ente trur at det nøttær, hvem skæ tru på det da, æ?

Gøtt at han derre Karlsøen som er formann dømmes, er optimist i ælle fæll. Vi får håpe at han legger sæ i sælan og strammær opp medlemmæne sine så døm ente setter sæ ner og gir opp, men gjør noe for å få følk te å handle i butikkæne dømmes.

Men det ern’te baræ døm som har butikkær som må ta sæ sammen. Politikeræne har noen svin på skauen døm au. Ente så rent få eller.

Først må døm få bort den domme parkeringsavgiftæ. Følk kommer jo ente te by’n med bussen lenger. Døm kjører bil. Hvis døm blir loppæ for pengær når døm setter fra sæ bilen, drar døm heller te Tunejorde’.

Og så må det bli flere butikkær, billigære varer og flere opplevelsær. Døm må rett og slett lokke følk. Og hvem ere som heller går inne i kjøpesentræne enn ute i by’n? Jo, det er døm unge. Det er døm døm må lure te sæ. Gamlingæne kommer ta sæ sjøl døm. A’ gammæl vane.

Dettæ bør døm ta tak i i stedet får å settæ seg ned å henge med hue. For å si det som det er, så savnær jæ mere tæl.

Jæ er enig med han derre Karlsøen i dettæ og: Nå må innbyggeræne vetæ besøkelsestidæ si og stille opp for by’n.

Og døm som skriver kommentarær te sånne saker på Særpeliv må ta sæ sammen døm å. Det gjelder han derræ Roger L og han Gunnar Blåsæ og Hans Majjestet og hva døm hetter alle sammen. Døm skriver jo baræ negativt om by’n sin. Kunne døm ente heller hjælpe te litt æ, istedenfor å kritisere hele tidæ?

Men det er mye lettære å rive ned enn å bygge opp. Det er døm døm beste bevisæ på. En skulle nesten tru at døm er agentær for e husklynge lenger nede ved ælvæ.

Ja, ja. Det får væræ nok for dennæ gangen. Jæ måtte baræ ha det ut.

Ha det gøtt, æ.

Hilsen
Særpingen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ente sammenlign mæ med han Roger og Blåsæ...

Det likær jæ ente, Winter!

Hans Majjestet

Anonym sa...

Deres Majjestet. Jæ lovær å ta mæ sammen å væræ litt mere nøye med hvem jæ puttær i sammæ båsen. Det ska ente gjenta sæ. Jæ lovær.