søndag 13. april 2008

1 poeng på hjemmebane


Ja, ja. Ett poeng er bedre enn ingen ting, men skal Sarpsborg Sparta FK berge plassen, må laget ta poeng på hjemmebane. Ikke bare ett, men full pott. Spesielt når den motstanderen det møter, etter alle solemerker er en av de svakere.

Sarpsborg Sparta burde ha tatt alle tre poengene i hjemmedebuten mot Kongsvinger, skriver SA, som mener at gjestene kan prise seg lykkelige over at hjemmelaget ikke ledet med flere mål da lagene gikk til pause. Sarpsborg Sparta spilte periodevis meget god fotball i årets første seriekamp på Sarpsborg stadion, og produserte den ene store målsjansen etter den andre, mener avisa.

Det er bare ikke slik det fungerer. I fotball som i andre lagidretter er det målene – ikke målsjansene - som teller. Ingen mål, ingen suksess. Og på dette nivået kan man ikke brenne straffer. Målsjanser som ikke omsettes i scoringer, er ikke tegn på styrke, men svakhet.

Jeg har en viss forståelse for at den første hjemmekampen for den nye klubben kan være preget av nerver. Alt det utenomsportslige tullet har neppe gjort situasjonen bedre. Men nå må tiden som jomfru være over. Nå må det bli poeng. Ellers blir det mer nerver. Og stress. Og det fremmer helt sikkert ikke prestasjonsevnen.

I neste kamp må Løv-Ham slås. På bortebane.

Ingen kommentarer: