lørdag 10. mai 2008

Festiviteten velegnet som kjerne i nytt kulturhus

Foto: Kow d.e. 2008 ©
Klikk på bildet og se større versjon

Festiviteten må egne seg utmerket som kjerne i et nytt kulturhus.

Ordfører Jan Engsmyr har brukt hodet. Og vist initiativ. Det er det ikke alle som liker.

I stedet for å sitte passiv, la tiden gå og overlate initiativet til andre, har han fått byarkitekten til å lage en skisse til kulturhus i tilknytning til Festiviteten. Det er bra. Og det er konstruktivt. Så gjenstår det å se om det er slik særpingæne vil ha det.

Ordføreren går for fort og uformelt fram, mener Rebekka Magnus som er et av Sarpsborg APs medlemmer i hovedutvalget for kultur. Hvor kulturhuset skal ligge, og hva det skal inneholde, er fremdeles ikke ferdigbehandlet i Arbeiderpartiet, sier hun og forteller at man samrår seg med blant andre kulturrådet og Vekst i Sarpsborg.

Det er greit. Men nå har ordføreren lagt en idéskisse på bordet. Det burde bringe saken et langt skritt videre. Og det kan umulig være til hinder for at så vel Sarpsborg Arbeiderparti som Hovedutvalg for kultur drøfter saken med kompetente folk som har ”jobbet med kulturhusprosjekt tidligere”, og finner ut hva kulturhuset skal inneholde. Og hvor det ideelt sett bør ligge.

SarpsborgNotater har tidligere pekt på at Festiviteten ligger og venter på å bli brukt. Se innlegget Festiviteten – en gang Sarpsborgs finstue. Hvordan Engsmyr har ”forankret” sitt utspill i partiet han representerer, vet jeg ikke. Kanskje har han vært for uformell. Men det kan umulig skade saken. Derimot bør det sette fart i diskusjonen. Og i arbeidet!

Ordføreren har brakt vesentlige momenter inn i debatten. Kanskje er de kjent fra tidligere. Ja, kanskje er de allerede tatt i betraktning. Men nye initiativ kan ikke skade.

Det bør Rebekka Magnus og de organene som drøfter saken, innse. Og bruke som en inspirasjon.

Og husk: Mens gresset gror, dør kua.

Ingen kommentarer: