søndag 18. mai 2008

Få tak i en goalgetter!



Den som skal berge plassen i 1. divisjon, må slå antatt gode lag. Spesielt når lagene har vist seg ikke å være så gode likevel.

Bryne på hjemmebane er ingen lett match. Det har mange fått erfare gjennom tidens løp. Men "etter spill og sjanser" hadde Sarpsborg Sparta muligheten. Som de ikke benyttet. Angrepet er jevnt godt, men mangler en avslutter. En som som putter på - selv om situasjonen er aldri så kronglete og vinkelen aldri så umulig.

Få tak i en goalgetter! Gjerne en sulten, respektløs unggutt fra en ikke altfor lav divisjon. En som kan settes inn på slik Ferguson gjorde med Solskjær.

Men det haster. Plutselig er sesongen på hell, og har man ikke poengene da, går den triste vegen ned i 2. divisjon.

Småpent spill og personlige detaljer er ikke nok. Spesielt ikke på en kampdag hvor et lag fra et sted "nedæfor her" smadrer Ålesund med 5-0 og ligger ubehagelig nær tabelltoppen i Eliteserien.

Et hjertesukk til slutt: Flere steder - bl.a. på Fotballmagasinet - er det fortsatt Sparta Sarpsborg som representerer byen ved fossen i 1. divisjon. Det er m.a.o. ikke Robert Nilsen og museumsvokterne i Sparta som har mest å klage over når det gjelder navnet på samarbeidsklubben.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoås blir trolig å finne i startoppstillingen når Moss neste helg gjester Sarpsborg stadion:) Var sterkt delaktig i sluttspurten mot Haugesund og vil tilføre laget mye. Er et godt oppspillspunkt, flink til å holde på ball, har god spilleforståelse og er en meget god tilrettelegger. Også nokså målfarlig. Sikker på at Wiig vil få et løft når han plasseres i tospann med Sarpsborgs "fyrtårn"! Wiig og Hoås skal presumptivt utgjøre et meget godt spisspar i adeccosammenheng, og duoen gjorde det sterkt i de få treningskampene der begge var tilgjengelige.

Er mer bekymret for keepersituasjonen. Heier er brukbar på strek, men usikker i feltarbeidet. Mangler noe fysisk størrelse samt besluttsomhet og autoritet. SSFK skal ettersigende hente en ny førstekeeper i sommer, noe som evt vil være et lurt trekk.

Smatanas skade skaper også hodebry for Conny Karlsson. I slovakens fravær mangler Sarpsborg en hodesterk midtbanekriger med fandenivoldsk innstilling. "Laco" vinner det meste i lufta, er sklitaklingenes konge og slår sjelden en feilpasning. Smatana er rett og slett en midtbanegeneral! Heldigvis har skaden vist seg å være mindre alvorlig enn antatt. Slovaken slipper operasjon og er trolig tilbake etter EM-pausen. Blåhvitt må med andre ord klare seg uten hardhausen i de kommende 3 adeccokampene samt cupoppgjøret mot Follo.

En skal aldri si aldri, men dersom Sarpsborg nå framover er noe mer heldige mht skader på nøkkelspillere (Hoås har kun spilt ett kvarter til nå, Smatana har vært ute to kamper og er borte ytterligere tre runder og i tillegg har Weckstrøm blitt matchet forsiktig etter ankelskaden. Heierens karantener bør også nevnes) og det i tillegg hentes en solid sisteskanse i sommer, skal det godt gjøres for dette laget å ende blant de to svakeste:)

Flott side forresten!