tirsdag 4. mars 2008

Snipp, snapp, snute


Eventyret er ute. Sparta tapte, og Comet gikk videre. Det er kvartfinalens bitre fasit.
Videosnutten som viser scoringene i den femte kampen, sier alt. Klikk her. Comet er raskere på skøytene, går seg fri - og vips.
Sparta er trege og virker resignerte.
Hockey er en kontaktsport og forutsetter aggressivitet og evne til å omsette vilje i handling. Sparta kunne ta imot bronsemedaljene i serien med hevet hode. Innsatsen i kvartfinalekampene har ikke stått i stil. Hva skjedde? Fikk laget en mental backlash?
Lokalderbyer er morsomme – og trekker publikum. Men i etterkant kan det slås fast at det sportslig var en tabbe å velge Comet som motstander.
Den som vil vinne sluttspillet må slå alle. Også naboene. Nabofighter ser imidlertid ut til å være Spartas store svakhet. De taper for Comet og Stjernen og andre lag som åpenbart er ”dårligere”.
Har ikke den mentale oppladningen holdt stil med den tekniske og taktiske?
Ble laget stresset av å måtte vinne? Var det lettere å senke skuldrene og yte topprestasjoner i serien hvor et tap i ny og ne ikke ville få skjebnesvangre følger?
Vel, vel. Uansett, det var det – for denne gangen.
Neste sesong venter vi å se et lag som ikke bare kan spille seg til sjanser, men som kan score. Som er mentalt sterke og ikke lar seg psyke ut.
Forhåpentlig har den fantastiske publikumsoppslutningen styrket kreditten så pass at laget kan forsterkes.
Vi venter allerede på neste sesong. Og på revansje. Først i serien – så i sluttspillet.
Tvi, tvi Sparta.

Ingen kommentarer: