lørdag 22. mars 2008

Skal samarbeidet ødelegges?


Moderklubbene var enige om navnet SFK Sparta. Det var en skjør avtale som stod på vaklende føtter. Men den stod. Også etter at idrettskretsen hadde gjort sitt for å forkludre det hele.

Så gikk generalforsamlingen bort og endret navnet. Det var uklokt! Meget uklokt! Den som sår vind, høster storm.

Ikke slik at det er noen vesensforskjell på navnene Sarpsborg Sparta og SFK Sparta - for SFK betyr jo Sarpsborg Fotballklubb, men et nytt navn ville gi revansjistene en ny sjanse. Og den har de benyttet seg av. Det var ikke vanskelig å forutsi.

Når det er sagt, må det understrekes at reaksjonen fra Robert Nilsen er helt ute av proporsjoner. Fra mitt utsiktspunkt som utflytta særping, virker det som om Svein Erik Eide Hansen og Tom Slyngenborg ikke har maktet å stå i mot presset.

Robert Nilsen skriver at han reagerer på ”skjulte agendaer”. Hvorfor sitter jeg da igjen med inntrykk av at han har en skjult agenda? Han lager storm i et vannglass og håper at stormen skal velte båten. La oss håpe at det finnes folk i Sparta som kan ta en konfrontasjon med ham og sette tingene på plass.

For skulle samarbeidet ryke på grunn av en konstruert forargelse over det nye navnet, vil ikke bare Robert Nilsen bli gjort til latter. Men også Sparta og byen Sarpsborg. De to siste fortjener det ikke.

Navnet SFK Sparta burde vært beholdt. Men det nye navnet er til å leve med. Det bærer Spartanavnet videre til glede for alle som oss har fulgt og heiet på klubben i ca 60 år.

Hvis Robert Nilsen ikke har noe positivt å bidra med, bør han ti stille og overlate banen til yngre krefter som er i stand til å tenke konstruktivt og framtidsrettet.

Ingen kommentarer: