torsdag 6. mars 2008

Nytt sykehus: Uheldig innblanding

Ordfører i Frogn i Akershus, Thore Vestby, har funnet det for godt å trampe inn i debatten om nytt sykehus i Østfold. Han vil ha ny lokalisering. Det er for lang for folk fra Follo å reise til Kalnes i Sarpsborg, mener han i følge NRK Østfold. Han vil ha sykehuset nærmere Follo.

Det er et uheldig innspill på det verst tenkelige tidspunkt.

Uttalelsene hans må glede enhver som ikke ønsker noe nytt sykehus. Eller ønsker å få det skjøvet inn i en usikker framtid. Og dem er det en del av.

En ny lokaliseringsdebatt vil skyve byggingen av nytt sykehus i Østfold mange år ut i framtiden. I mens skal pasienter, helsepersonell og pårørende slite med det gamle.

Hvem er tjent med en ny debatt og ny uthaling? Ikke befolkningen i Østfold. Og ikke befolkningen i Follo heller.

Det er ikke avskrekkende langt fra Follo til Sarpsborg, og vegene er usedvanlig gode. Og skulle man følge Frognordførerens oppskrift, ville jo folk fra Haldendistriktet og Indre Østfold få lengre veg. Er det bedre?

Folloordførerne burde hjelpe til med å få fart på byggingen av nytt sykehus på Kalnes. Det vil tjene befolkningen i Østfold - og i Follo.

Thore Vestbys utspill er en beklagelig avsporing som kan få meget uheldige konsekvenser. Vi får håpe at Helse Sør-Øst vender det døve øret til. Men man kan aldri vite. Det politiske miljøet i Østfold bør derfor si klart i fra før Helseregionen skal ha nytt møte. Det haster!

Ingen kommentarer: