onsdag 20. februar 2008

SFK Sparta ikke godkjent av ØIK

Klikk og se større versjon


SFK Sparta eksisterer ikke, slår Sarpsborg Arbeiderblad fast i dag. Den nye klubben har somlet med å søke om å bli godkjent og få godkjent navnebyttet. Østfold idrettskrets er derfor ikke ferdig med å behandle saken. SFK Sparta bruker inntil videre et navn som ikke finnes – fordi det ennå ikke er formelt godkjent.

Organisasjonssjef Toril A. Johansen i Idrettskretsen, sier til. ”sa” at hun finner det merkelig at samarbeidsklubben for lengst har tatt i bruk navnet «SFK Sparta» til tross for at klubben faktisk formelt ikke eksisterer og ikke er tatt opp i Østfold Idrettskrets.

Hva som er årsak til at klubben ikke søkte om å bli godkjent straks den var stiftet, vil ingen kommentere.

Når Toril A. Johansen uttaler at skifte av navn på en idrettsklubb vanligvis er en sak som ØIKs administrasjon, dvs. de ansatte ved Idrettens Hus på Rolvsøy håndterer internt, mens denne saken er så kontroversiell at hele ØIKs styre må på banen, spisser vi ører.

- Det er en komplisert sak der mange har ulike meninger, sier Johansen. Ulike meninger? Er det ikke slik at det demokratiske flertallet i Sparta og SFK har vedtatt å fusjonere? Hvilke avvikende meninger er det da idrettskretsen skal lytte til?

Det er greit at administrasjonen vil slippe å ha hele ansvaret for saken, men det må ikke bety at den nye klubben får problemer. Første kamp finner sted på Høddvoll i Ulsteinvik 6. april. Da må alt være klart.

Oganisasjonssjef Toril A. Johansen vil ikke si hvor lang tid det vil ta for ØIK å behandle saken. Det er uholdbart. Hennes oppgave er ikke å straffe SFK Sparta for sommel, men å få formalitetene på plass.

Ingen kommentarer: