søndag 19. oktober 2008

Særpingen: Å lenge trur'u det varær, æ?

Dø, jæ leser i bla at Sjarsbår har Nordens største hottell når det gjelder akktivitet og konnferansær.
Å lenge tru’u det varær, æ?
Nå sitter døm nok i husklyngæ nedæfor her og planlegger noe som er enda større og finære. Døm kan helt sikkert ente levæ med at Sjarsbår har noe som er størst og finæst.
Jeg husær da han Buchardt’n åpnæ det fine konnferansehottelletet sitt. Da satte døm i gang med å pusse opp det derre gamle, nedsletne City, og så stilte avisene og den derre radion som lissom skæ væræ for Østfold, men som i virkelighetæ er en lokalradio før døm neri der - ja, da stilte døm opp å kunne fortelle at Østfold hadde fått et nytt flott hotell for konnferansær. Ente et ord om at Østfold allerede hadde et sånt hotell – i Særp.
Og sånn blir ’e nok nå au. Baræ vent.
Det er rart at det hottellet som døm har klart å kline innimellom alle husæ midt i klyngæ der nede heter City, forresten. At det ente heter Østfold konnferansehotell, for eksempel.
For døm følkæ der nede er frekke som flatlus. Når døm lagær no’, er’e lissom Østfold som lagær ’e. Østfoldhallen heter det, sjøl om det baræ er en lokkal buttikk for døm der nede.
Og nå vet du, er døm stadig ute etter navnet Borg.
Men det er jo Sjarsbår som er Borg, tenker du kanskje. Døm kan vel ente stælæ det?
Klart døm kan. Døm følkæ nedi der, kan stælæ alt som er, døm. Og det har døm gjort helt siæ han derre gærne danskekongen Fredrik kom på den sjuke iden å fløtte Sjarsbår ned dit som ælvæ renner ut.
Døm er som ongær. Ser døm noe døm vil ha, så tar døm det. Så nå prøver døm å bli Borg. Det bynnæ med Borg havn, men stoppær nok ente der. Følg med og legg merke te hva som skjer.
Og er’e noe døm ente kan stælæ eller tuske te sæ, så kan døm i ælle fæll stikke kjeppær i hjulæ.
Fylket sa at det derre Sciensesenteret som skæ liggæ ved sidæ ta storhottellet på Grålum, skulle få pengær, men nå sier han derre Håbet, som før var ordførær i det jæ kællær ”Neære Sandesund”, at det får vi ente likevæl.
”Juksemakær Pipelort” kællæ vi sånne følk da jæ var gutt. Det var følk som ente var te å stole på. Som lovæ og lovæ, men ente hølt løftene sine.
Nei, å hindre at særpingæne får bygd det senteret sitt, er nok e viktig oppgave for døm som trur døm er Østfold.
Og så en ting tel med det sammæ jæ er i gang. Har du sett på ishockeitabbellen? Sparta ledær med 10 poeng.
Men sånn skæ det nok ente væræ. Nå er døm ganske sikkert i gang der nede og samlær inn pengær fra døm rike onklæne for å kjøpe noen spellerær som er enda bedre enn døm Spartæ har. Noen russerær eller stjekkoslovakær, eller kanskje noen fra NHL.
For å tåle at Spartæ og Sjarsbår er best, det gjør døm nok ente.
Men det kan døm først som sist begynne å vende sæ te. Dettæ er e utvikling som baræ så vidt har begynt. Sjarsbår er på vei oppover. Døm er best i ishockei og innebændi, Sjarsbår Sparta er snart i eliteserien i fotball – og det gjelder ente baræ sport. Når vi får bygd kullturhuset, må følkæ fra ælvemunningen kommæ hit for å se utstillingær og teater og høre på konnsertær. Ja, det meste kommer te å skje her oppe ved fossen.
Men da vet vi hva som kommer te å skje. Da skæ følkæ der nere på død og liv slå sammen døm to byæne, for da slepper døm å lure te sæ en ting om gangen. Da kan døm overta hele pakkæ. Det er derfor døm kællær ting for Borg. Da er'e lissom felles allerede.
For det er utrulig hva døm der nere kan svelge over, baræ døm får væræ størst og best og væræ døm som følk snakkær om.
Ja, ja. Dettæ får vi nok flere sjanser te å kommæ tebake te, tenker jæ.
Så ha det, æ.
Tommel'n opp fra
Særpingen

Ingen kommentarer: