mandag 6. oktober 2008

Gratulerer, Sparta. Fortsett slik!














Göran Hermansson (t.v.) og Tommy Kristiansen scoret mot Vålerenga.

Jordal Amfi: Vålerenga – Sparta 2-4


Iskrigerne fra Sarpsborg er gode i år. Meget gode. Ja, så gode at de reiser til Jordal Amfi og høvler ned Vålerenga til statister i to perioder. På Engas egen hjemmebane. Foran hele den fryktinngytende Vålerengafansen. Det er herlig.
Nå var det en og annen sarping til stede også. Ikke så rent få heller, skal vi tro SA. Om lag 1000 Blue Warriors farget Jordal blått og hvitt. Tenk om fotballfansen kunne få til noe liknende.
”Hvor er de blå? Hvor er de blå?” ropte sarpefansen da Sparta gikk i garderoben. Det er lett å svare på: De er på topp!
For sarpingene var best denne søndagen. På banen og på tribunen. De ville vinne. Og vant!
Det begynte med Hermansson, fortsatte med Malmström og deretter Kristiansen før Tengvert satte sluttstrek. Fire mål mot Vålerengas to og konsolidering på toppen av tabellen. Som sagt: Herlig!
Vålerenga vant på ett område: De hadde flest utvisningsminutter og en trener som ble sendt i garderoben. Foul play straffer seg. Det er spillerne på isen som vinner kamper. Spillerne i boksen er bare til ergrelse. Og ledere i garderoben er bare dumt og destruktivt.
Det skjønte ikke Vålerengaspillerne og Shampo. Og ikke Dagsavisen som tror at den er organ for Vålerenga – både når det gjelder fotball og hockey. Den skriver at Enga mistet hodet og seieren og gir stor plass til Vålerengalederne som hevder at det var dommernes skyld at de tapte. Snakk om "trollsyn" og om å rette baker for smed. Vålerenga tapte fordi Sparta var bedre.
PS: Et lag som holder til ”litt lenger nedi her” slo Comet og ligger som nummer to på tabellen. Lenger opp må de ikke få komme! Og skulle de skli nedover, er det ingen som griner for det.

Ingen kommentarer: