søndag 19. oktober 2008

Sarpsborg Sparta sponset Alta med 3 poeng igjen


John Andreas Husøy (t.v.) og Øyvind Hoaas scoret, men det holdt ikke.

Sarpsborg Sparta - Alta 2-3


Så skjeddet igjen.
Sarpsborg Sparta gikk på et meningsløst tap for Alta. Det er andre gangen i år og to ganger for mye.
Et lag som slår Notodden 5-0 skal ikke tape for nedrykkskandidaten Alta. På hjemmebane. Selv om enhver kamp, er en ny kamp, er dette nærmest mot naturens orden.
Var vi på ny vitne til et tilfelle av undervurdering og manglende tenning og årvåkenhet?
John Andreas Husøy scoret for sarpingene etter 1 minutt. Etter det kunne vi fått 89 minutter festfotball. Da Øyvind Hoaas brente en straffe 5 minutter senere, gikk lufta ut av sarpeballongen, og Alta fikk vind i seilene.
Hvorfor mistet Sarpsborg Sparta peppen og gnisten da straffesparket ikke gav mål? Det motsatte burde vel vært tilfelle?
Før kampen skrev vi at Sarpsborg burde rette opp det meningsløse nederlaget i Alta i juli ved å konsentrere seg om oppgaven, gi jernet, stå på fra begynnelse til slutt, ikke dovne av og slippe Alta til i sluttminuttene, og leke festfotball som de gjorde på Notodden. Da blir det poeng.
Og så gikk de hen og gjorde akkurat det motsatte. Det lønner seg ikke alltid å være kjerringa mot strømmen.
Alta hadde fire strake tap bak seg da de kom til Sarpsborg. Som vi også skrev for et par dager siden, hadde de kun vunnet to bortekamper før denne. Nå har de vunnet tre. Takket være en pent og forsiktig innpakket gavepakke fra Sarpsborg Sparta.
SSFK har sjenket Alta 6 poeng og er det laget som kanskje har bidratt mest til at Alta kommer å beholde plassen i 1. divisjon. For det tror vi faktisk at de klarer. Vi legger hodet på blokka, og tipper at Hødd og Sandnes Ulf må ta den tunge vegen ned.
Fotballfansen i Alta bør sende et høytidelig takkekort til Conny Carlsson og hans menn.
Apropos å ikke rykke ned: Kongsberg vant igjen og kan passere Sarpsborg Sparta på tabellen før serien er omme!
Uten poeng mot Hønefoss og Odd kan sarpingene bli nødt til å nøye seg med en av de to plassene rett over streken. Synd men sant.
Gjør nå disse dystre spådommene til skamme med en skikkelig innsats på Hønefoss.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Husk INGEN sponser andre med poeng, la det være sagt. Men i adeccoligaen er det jevn, spes når det nå går mot slutten på sesongen....Og ikke glem at Alta har 7 spillere som RBK, B/G og TIL snuser på, både norske og utenlandske, det er spillere som kan avgjøre kamper alene...
Alta har kamp på onsdag på Høna, blir nok jevn kamp...
Men....hvis jeg skal utsette noe på i adeccoliagen, så er det dommerne, dem burde nesten finne seg annet å gjøre, dem er elendige og dem kan faktisk med 1 feil avgjørelse avgjøre om 1 lag overlever eller om et annet rykker opp, så der må det skje noe positivt...

Anonym sa...

Uff, jeg ser at det kan misforstås. Jeg mener ikke at SSFK gav bort poengene for å hjelpe Alta, men at de "gav bort" poeng de trengte sjøl, ved ikke å yte topp innsats.
Dommerne er viktige. Å godkjenne en scoring som alle andre enn dommeren ser blir scoret av en mann i offside-posisjon, er ikke bra. Spesielt hvis videoopptakene viser at "alle" hadde rett og dommeren tok feil.
Men det var verken straffemissen eller offside-målet som felte SSFK, men sviktende moral og disiplin og lunken innsats før oppgearingen som førte til SSFKs andre mål. Men da var det for seint.