fredag 17. oktober 2008

Sparta vant 8-2


Tommy Kristiansen er god på isen, og der bør han være. Roughing er destruktivt tull og reduserer lagets slagkraft.

Sparta-Lillehammer 8-2


I ishockey møter lagene hverandre gang på gang. Det er derfor mulig å revansjere seg. 20. september måtte Sparta reise fra Lillehammer med ett poeng. I går sendte de Lillehammer hjem med 8 baklengsmål og 0 poeng i kofferten etter en forrykendea innsats. Sparta kjører over Lillehammer, måtte Dagningen konstatere.
6 poeng i løpet av en uke, kan man ikke klage på. Furuseth fikk unngjelde på tirsdag og Lillehammer i dag.
Søndag venter Oilers hjemme i Stavanger. Da gjelder det å holde hodet kaldt for siddisene tuktet i går Storhamar med stil. Hedemarkingene hadde, når sant skal sies, ikke en sjanse.
Så se opp! Sparta må ikke la seg lure av den plassen Oilers har på tabellen. Der er det fryktelig tett. Det er 3 poeng mellom Frisk på 2. plass og Vålerenga på 8. Sparta har dratt i fra, men en nedgangsperiode kan fort spise opp forspranget, så behold sulten og stilen.
I gårsdagens kamp scoret Göran Hermansson, Tommy Kristiansen, Jonas Elofsson, Juraj Durco, Daniel Wessner, Cato Cocozza og Henrik Malmstrøm, mens Phil Osaer gjorde en god jobb med å nekte Lillehammer nettkjenning.
Tommy Kristiansen rotet seg opp i en slåsskamp. "Roughing" er bare tull og bør straffes strengt. Hockey er en kontaktsport. Spillerne har topp tenning. Køller, fart og kroppskontakt får blodtrykket til å stige, men kloke spillere trekker seg unna utenomsportslige konfrontasjoner. De vet at de er på isen for lagets skyld, og at laget taper på utvisninger og matchstraff. Uansett situasjon og provokasjon bør man bite ergrelsen i seg . Det er hardt, men det beste for laget. Og det burde Tommy vite.
Men nå venter altså Oilers i Stavanger på søndag. Stavanger er et "både-og-lag", som har sanket 9 poeng borte og 9 hjemme. De kan altså slås i Siddishallen. Sparta bør ikke "gi bort" poeng der. Men pass på Myhrvold!

Ingen kommentarer: