søndag 12. oktober 2008

Sarpsborg Sparta slo Notodden 5-0

Ole Christoffer Heieren Hansen (1), Ole Jørgen Halvorsen (2), Martin Wiig (1) og Øivind Hoaas (1) scoret da Sarpsborg Sparta rundspilte Notodden

Notodden - Sarpsborg Sparta 0-5

Ja, de særpingæne, de særpingæne.
Gjennom nesten hele sesongen holder de bakdøra åpen og slipper motstanderne til med scoringer i siste minutt, og så plutselig lukker de døra, spiller festfotball og slår et av divisjonens topplag 5-0.
Først skaller Ole Christoffer Heieren Hansen ballen i mål etter corner, så fire minutter senere terger Ole Jørgen Halvorsen sine tidligere lagkamerater og fans med en vakker scoring, før Øivind Hoaas netter etter nok en corner.
3-0 til pause. Det er ikke hverdagskost.
Men det blir mer.
Martin Wiig putter på og klatrer til delt 4. plass på divisjonens Topp 10-liste, før Ole Jørgen Halvorsen scorer sitt andre for dagen.
5-0 på bortebane mot et Notodden-lag som så absolutt skulle hatt heng på Sogndal i kampen om kvalifiseringsplassen til toppserien.
Og enda kunne det vært mer. Wiig brente en straffe, og Halvorsen skjøt utenfor et omtrent åpent mål.
Takket være Moss uventede seier over Start, beholder Sarpsborg Sparta 10. plassen 1 poeng bak mossingene, men det er fortsatt 9 poeng å spille om, så mye kan ennå skje - begge veger.
Kongsvinger som vinner og vinner, kan teoretisk ende på 36 poeng. Det er to mer enn Sarpsborg Sparta har nå. Kongsvinger har under Tom Nordlis temperamentsfulle ledelse gjort en imponerende opphenting hittil. Hold øye med dem.
Sarpsborg Sparta har nå igjen å spille mot Alta hjemme i Særp, Hønefoss borte og Odd hjemme.
Særpelaget kan slå hvem som helst hvis de holder bakdøra lukket - og tape for hvem som helst hvis de slurver bakover.
La oss håpe at høstformen er kommet, og at forsvaret og keeper fortsatt holder stengt.
Men hold også et ekstra godt øye på Alta som gjerne vil redde plassen i divisjonen og har mye å vinne og enda mere å tape. De trenger poeng, men de bør de ikke hente på Sarpsborg stadion.
Med dyktighet og maksimal flaks kan særpelaget innkassere ytterligere 9 poeng, med maksimal uflaks blir det ingen.