mandag 27. oktober 2008

Fra Hamar som slakt

Elofsson (øverst) scoret 2 på Hamar og Wessner 1, men laget måtte reise hjem uten poeng.

Storhamar - Sparta 5-3

Har Sparta ikke tålt medgangen? Er de blitt skjelvende i knærne?
Etter oppskriftsmessig å ha slått Comet, som ikke er noen komet
lenger, bl.a. fordi de har mistet en utrolig god keeper,
rusler de ut på OL-isen og lar Storhamar ta ledelsen med 2-0.
Jonas Elofsson utlikner riktig nok, men så gjør hamarsingene Sparta til slakt.
Storhamar scoret 1-o i overtall. Det er mer enn Sparta klarer. Overtall gir ingen ting.
Skuddstatistikken i den første perioden er 6-14 i Spartas favør, forteller Spartas nettside.
Altså 14 skudd. Ingen mål.
I 2. periode ypper Sparta seg. Elofsson scorer to.
Også i 2. periode har Sparta flest sjanser, og scorer altså på to av dem.
Og så begynner elendigheten. Storhamar scorer i det Sparta er i uballanse etter undertall. Daniel Wessner svarer for Sparta og så: Minuttet senere scorer Storhamar igjen.
Selv om Sparta i følge egen nettside har "et forholdsvis stort overtak" klarer laget ikke å overliste Storhamars keeper flere ganger.
Og så gjør Sparta den generaltabben å ta ut keeper, men i stedet for å utligne, får de nok et mål i mot seg. Ta ut keeper er noe man gjør i "vinn-eller-forsvinn-kamper". Ikke i en serie som så vidt er begynt, for i 95 prosent av tilfellene ender det med at motstanderen setter pucken i åpent mål.
Sparta "vinner" skuddstatistikken 29-44, men taper 5-3.
Som sagt flere ganger før: Å ha flest sjanser og færrest mål, viser én ting: Ineffektivitet!
Dermed forsvant tre verdifulle poeng med den hissige høstvingen over Mjøsa.
Og på tabellen nærmer et lag vi nødig nevner navnet på, seg bakfra.