fredag 17. oktober 2008

Klarer Sarpsborg Sparta 3 poeng mot Alta?



Hvem vinner på stadion på søndag? Et særpelag i høstform eller nedrykkstruede Alta?


Nettsiden "TIPS Sport og spill" vurderer lagene i 1. divisjon før kommende serierunde. Om kampen mellom Sarpsborg Sparta og Alta på Sarpsborg stadion søndag 19. oktober, skriver nettstedet at Sarpsborg Sparta har hatt en god høst som ble kronet med hele 5-0 over Notodden i Telemark søndag. Fire seirer, tre uavgjort og ett tap står østfoldingene bokført med de siste syv kampene. Det har ført dem opp på 10. plass og fornyet kontrakt i Adeccoligaen.
Alta får en langt tøffere innspurt, mener tippestedet. Finnmarkingenes fire strake tap har sendt dem under nedrykkstreken. De har fem poeng opp til Sandnes Ulf på sikker grunn, med en kamp mindre spilt.
Alta har kun vunnet to bortekamper så langt. Sparta er vanskelig å ha med å gjøre i Østfold. De har riktignok ikke vunnet mer enn fire kamper. Kun tre tap vitner likevel om en vrien oppgave for Adeccoligaens nordligste lag. Alta vant 1-0 i det omvendte møtet i juli.
Ja, Sarpsborg gikk på et meningsløst nederlag i Alta. Det bør de rette opp igjen nå ved å konsentrere seg om oppgaven, gi jernet, stå på fra begynnelse til slutt, ikke dovne av og slippe Alta til i sluttminuttene, og leke festfotball som de gjorde på Notodden. Da blir det poeng.
Deretter venter Hønefoss og så Odd - som har rykket opp og ikke har noe å spille for.
Etter kampen på Notodden holder vi alt for mulig.
Skal vi like gjerne si at laget henter inn 9 poeng på de tre siste kampene?

Ingen kommentarer: