søndag 19. oktober 2008

Sparta tapte!



Martin Røymark (øverst) og Håvard Mathisen Bøe scoret, men Sparta tapte for et Stavanger Oilers som er i siget.


Stavanger Oilers - Sparta Warriors 5-2


Vi sier og skriver det gang på gang: Det er spillerne på isen som vinner hockeykamper. Spillerne i boksen er bare til bry.
Undertallspillet til Sparta var dessverre for svakt i kveld, skriver SA på nettsiden sin.
Men hovedproblemet var at Sparta i det hele tatt var i undertall. 7x2 minutter er for mye. Derfor tapte sarpingene.
3 av de 5 målene ble nemlig scoret mens Oilers var flere på isen. 1 mål ble puttet i tom kasse. Da står det igjen 1 mål som Sparta - kanskje! - kan være bekjent av å ha sluppet inn.
Og i tillegg kommer at Sparta ikke greide å score.
Det skyldtes to ting: Oilers har en keeper som er usedvanlig god. Han heter Tommy Johansen og er særping.
Dessuten er siddisene meget dyktige til å forsvare seg. Det viste de på Hamar – hvor de vant og ikke tapte slik SA tror – og det viste de i dag.
Sparta har vært strålende hittil i sesongen. En reaksjon var ventet. Den kom i dag. Men skulle ikke kommet, for slike ”tilbakeslag” er svakhetstegn som forteller om sviktende mental styrke.
Tommy Kristiansen fikk ikke være med fordi han foretrakk å slåss i stedet for å spille hockey i forrige kamp. Henrik Malmström bommer på åpent mål, Martin Røymark bommer på en ”opplagt” sjanse, Jonas Andersen skyter utenfor – kort sagt: Laget er svekket og en rekke sjanser ender i ingen ting. Det er åpenbare utslag av manglende konsentrasjon - og en viss frustrasjon over at spillet ikke går Spartas veg.
Håvard Mathisen Bøe og Martin Røymark scorer. Det er selvfølgelig bra, men hvor var de andre?
Vi avsluttet forrige omtale med å oppfordre Sparta til å passe på Myrvold. Ikke bare fordi han vet hvor motstandernes kasse står, men fordi han er en playmaker, en figther og en luring som kjenner alle spillets finurligheter, en kaptein som vet hva det dreier seg om.
Han ble ikke passet på. Da Sparta-ledelsen et snaut minutt før slutt fikk lyst til å leke Harakiri ved å ta ut Phil Osaer, for å kunne spille med fullt utelag, satte Anders Myrvold pucken i åpent mål.
Det var siste spikeren i kista. Sparta hadde gått på sesongens første tap.
Oilers kan bli en farlig konkurrent til plassen øverst på tabellen.

Ingen kommentarer: