fredag 6. mars 2009

Sparta klar for semifinalen













Er trenerduoen Rolf Nilsson (t.v.) og Arne Villy Skrøder i stand til å pønske ut en strategi som kan bringe "bøtta" til Sarpsborg?

Sparta er klar for semifinalen i ishockey.
Fra før er Sparta årets seriemester – med klar margin.
Å komme videre fra semifinalen, kan bli verre.
Laget overbeviste ikke mot Stjernen i den siste seriekampen, og innsatsen i de fem sluttspillkampene mot Lørenskog har vært så som så.
Problemet er at laget ikke kommer i gang. En ishockeykamp består av tre perioder. Det holder ikke å spille bra i én.
Sparta har lagt seg til den stygge uvanen at de luntetraver i to perioder, og prøver å ta igjen det tapte i den siste.
Det holder ikke!
Vi har skrevet det før og gjentar det her: Innsatsen må være 110 prosent fra startsignalet går, og trøkket må holdes oppe hele tiden.
Og så må trenerteamet analysere motstanderen og lage en strategi – bl.a. en forsvarsstrategi.
Målfarlige motstandere må nøytraliseres. Med akseptable midler, slik at spillerne får være på banen og ikke befinner seg i utvisningsboksen. Der gjør de ingen nytte for seg.
Mens to av de andre semifinalelagene må kjempe og slite videre, har Sparta nå fått en pustepause. Den bør de bruke på taktikk og på å akselerere fra null til full speed på 30 sekunder. Hvem Sparta skal møte i semifinalen er ikke klart. Vi kan håpe på Lillehammer eller Storhamar. De har Sparta et visst tak på.
Vålerenga – som også er klar – Stjernen og Stavanger er vi reddere for. Det kan se ut som om Sparta har større problemer med dem.
La oss se bort fra inntektene og håpe at Lillehammer setter Stjernen utenfor. Da kan det hende at ”bøtta” havner der den rettelig hører hjemme: I Sarpsborg.
Tvi, tvi.

Ingen kommentarer: