onsdag 11. mars 2009

Først toppfotball, deretter økt interesse

Foto: Sarpsborg 08s nettside.

Markedssjef Jon-Are Klemsdal beklager at Sarpsborg 08 har tilbudt personer med sesongkort på Fredrikstad stadion gratis adgang til Skeidkampen. Det er en beklagelse som er på sin plass.


Enkelte ganger må man gni seg i øynene både en og to ganger, for å være sikker på at man ser det man ser.
Sarpsborg 08 har tilbudt sesongkortinnehavere på Fredrikstad stadion gratis inngang på Sarpsborg stadion til kampen mot Skeid, kan Sarpsborg Arbeiderblad fortelle.
Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte.
Det finnes bare to akseptable måter å få tilskuere til Sarpsborg 08s hjemmekamper på:
Den ene er å spille god fotball over tid slik at tilskuerne får tilfredsstilt sitt behov for sportsglede og patriotisme. Jfr. Publikumstilstrømningen til Sparta Amfi.
Det andre er aldri hvilende positiv PR-virksomhet. Ikke krangel om all verdens tull og tøys, men langsiktig arbeid for å gjøre klubben til en del av sarpingenes identitet. Jfr. den plassen iskrigerne til Sparta etter hvert har opparbeidet seg i sarpingenes bevissthet – og hjerter.
Å selge seg på billigsalg – for ikke å snakke om å by seg fram gratis – til personer som gladelig betaler bortimot en halv tusenlapp for å se fotball i nabobyen, er ingen løsning.
Heldigvis har klubben innsett det – etter reaksjoner fra våkne sarpinger.
Hvem har forresten sagt at FFK kommer til å fortsette å gjøre det like bra som i forrige sesong?
Når motgangen kommer, kan det hende at de troløse sarpingene ved egen hjelp finner ut at tribunestolene på ”Værsted” ikke var så gode å sitte på likevel.
Da kommer de kanskje til Stadion – hvis Sarpsborg 08 ikke priser seg ut av markedet, eller innretter seg slik at klubben må slåss for å overleve i 1. divisjon i stedet for å skape spenning i toppen av tabellen.
Man kan diskutere hva som kom først, høna eller egget.
Men når det gjelder fotball er rekkefølgen klar: Først toppfotball, deretter økt publikumsinteresse!

Ingen kommentarer: