tirsdag 3. mars 2009

Mr Shoppy stanset av tollvesenet

Foto: Kow d.e. ©
Klikk på bildet for å se større versjon

Tollvesenet gir seg ikke. Mr Shoppy er pålagt å stanse også den nye ordningen med salg av avgiftsfrie varer. Avgangene er foreløpig kansellert.

Mr Shoppy har gått i opplag. Foreløpig.
Tollvesenet hindret i fjor det svenske ferjeselskapet i å selge avgiftspliktige varer som var innkjøpt på regulær måte i Danmark, om bord på Mr Shoppy.
Selskapet pønsket da ut en ny metode med ilandføring av tollpliktige varer i Sverige, men Tollvesenet liker ikke denne metoden heller.
Driftssjef Mads Idbratt forteller til sa.no at båtselskapet derfor har valgt å stanse avgangene i påvente av en juridisk prøving av saken.
Om den metoden eierne av Mr. Shoppy bruker i dag, foregår i Norge og er ulovlig i følge norsk lov, er uklart.
Hvis tollvesenet er hundre prosent sikre på at salget og ilandføringen strider mot eksisterende norske lover, så må de sette en stopper for salget.
Men hvis ulovligheten ikke er åpenbar slik lover og bestemmelser nå er, har tollvesenet en dårlig sak – slik de hadde det forrige gang.
Da ville de tvinge båten til å stanse salget før lovgrunnlaget var til stede.
Vi håper at det ikke er samme taktikk som blir brukt nå.
Idbratt opplyser til sa.no at det norske tollvesenet har varslet reaksjoner dersom taxfreesalget fortsetter. Ferjeselskapet har derfor valgt å gå i opplag inntil videre mens juristene ser på saken.
Hvis striden skulle ende med at båtruta mellom Sarpsborg og Kålvik innstiller, vil det i høyeste grad være å beklage.
Sarpsborg trenger denne virksomheten. De som skal fremme reiselivet og få folk til å besøke og oppleve Sarpsborg bør derfor gå i dialog med båtselskapet for å diskutere alternative opplevelser og salgsfremmende aktiviteter.
Før båten er forsvunnet for godt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi i Tønsberg ønsker og takke tollvesenet i østfold for at dere jobbet så iherdig med og stoppe Mr-shoppy. Vi koser oss titt og ofte på båten og kjøper nå billig tobakk,kjøtt og sprit. Takk og hilsen oss i Tønsberg :-

NB. Det er deilig og kjøre retur gjennom østfold med fullt lastet bil og vite at tollvesenet har pengemangel og dermed sklir vi lett over grensa og hjem. HE HE HE