lørdag 24. januar 2009

Sparta beholdt topplasseringen

Kent Lindberg scoret to og bidro til å sende Lillehammer ut av medaljestriden.

Lillehammer- Sparta 1-5

Det laget som har spillerne på isen og ikke i utvisningsboksen, vinner ishockeykamper.
Lillehammer hadde 24 utvisningsminutter, medregnet en 10-minutter. Sparta var ute av banen i 6.
20 av Lillehammers utvisningsminutter kom i 2. periode. Sparta hadde ingen i denne perioden, og scoret to ganger mens de var i flertall.
Mot slutten tok Lillehammer ut keeperen. Et meningsløst trekk som gav Sparta sjansen til å sette pucken i åpent mål og fastsette sluttresultatet til 5-1.
I tillegg til å spille fornuftig, spilte Sparta godt – dvs. som et lag og med stor aggressivitet.
Dette er definitivt en lagseier, skriver sa.no.
Sparta var først på de fleste returene, og forsvarte seg godt, sier Gudbrandsdølen/Dagningens nettsider.
Målscorere for Sparta var Jonas Elofsson, Kent Lindberg (2), Martin Røymark og Göran Hermansson.
Det er første gang Sparta vinner på Lillehammer med Roffe Nilsson som trener. En mental grense er passert.
At sarpingene hadde flere på skadelista, svekket ikke laget synderlig. At backbencherne fikk sjanse til å vise hva de duger til, var ikke en ulempe for noen – og slett ikke for laget.
Med denne seieren er Sparta fortsatt i teten – ett poeng foran Vålerenga.
Sparta har fått utdelt gode kort denne sesongen.
Nå gjelder det å holde hodet kaldt, opptre som lag og ikke la seg psyke ut, så er seriemesterskapet i havn.