mandag 5. januar 2009

Sisyfosarbeid for Sparta

Martin Røymark, som imponerte i Sverige, er heldigvis tilbake igjen mot Storhamar i morgen. Han var dypt savnet mot Stavanger Oilers.





Ishockey er en slags Sisyfosarbeid. Hver gang man nesten er på toppen, så sklir man nedover og må jobbe seg opp igjen.
Sparta måtte se seg slått av Stavanger Oilers i forrige runde, og skled et par plasser nedover tabellen. Så slo de Comet 7-0 og klatret oppover igjen
Etter seieren mot Lillehammer burde Sparta møtt Oilers med stor selvtillit og gå-på-humør. I stedet kommer de raskt bakpå, og må slite for å holde tritt, og det klarte de bare nesten.
Årsaker: Laget fortsetter å dra på seg altfor mange helt unødvendige utvisninger.
Og: Sparta får sjanser i bøttevis, men scorer bare fire ganger p.g.a. for slurvete avslutninger, og blir uten poeng.
Vi kan bare gjenta oss selv: Man vinner ikke hockeykamper i utvisningsboksen!
Og ikke på sjanseskudd mot et godt forsvar.
Dessuten: Martin Røymark skulle ikke vært i Sverige, men på isen i Stavanger og sørget for mål til Sparta slik Henrik Malmström (2), René Bøe og Jonas Andersen gjorde.

7-0-seieren over Comet på lørdag, er ikke en målestokk på noen ting. Her var det klasseforskjell, slik sifrene viser.
At midtperioden forble målløs, forteller mer om Spartas ineffektivitet enn om Comets styrke. ”Andre periode forstyrres av utvisninger,” sier Roffe Nilsson til SA. Ja, det er Spartas store svakhet. Det gir ødelagt rytme, mindretall og gavepakker til motstanderne.
De 7 målene ble scoret av Per Tengvert, Jonas Andersen, Niklas Roest, Jonas Elofsson, Per Tengvert, Cato Cocozza og Niklas Roest.

Forrige runde var et skikkelig målkalas. Stavanger som slo Sparta i forrige kamp, tapte 8-1 for Vålerenga, og Storhamar som ligger på 6. plass på tabellen vant med overbevisende 5-0 over Lørenskog som inntar 7. plassen.
Alt kan tydeligvis skje i årets serie, og Sparta må ikke ta lettvint på morgendagens kamp mot hamarsingene.
Heldigvis er Martin Røymark tilbake på plass i morgen.
Tvi, tvi.

Ingen kommentarer: