søndag 18. januar 2009

Intet tre vokser inn i himmelen

Disse to (Nilsson t.v.) har ansvaret for å se til at Sparta opptrer som lag.

Jeg har en innrømmelse å komme med.
På sa.no’s spørsmål ”Hvilken plassering tror du Sparta Warriors får i eliteserien i ishockey sesongen 2008/2009?” har jeg svart 5. plass.
Det var riktignok en stund siden, men jeg har ikke funnet noen holdbar grunn til å endre det.
Laget er for labilt og har en tendens til å svikte når trykket blir stort. Akkurat som i fjorårets sluttspill.
Unødvendig pessimistisk?
Forhåpentlig, men gårsdagens kamp styrket meg ikke i troen på edelt metall.
Og enda verre enn å tape mot erkerivalen på egen bane og foran egne tilhengere, er at et slik mentalt ”breakdown” som vi opplevde i går, har en tendens til å sette spor.
Etter forrige seiersrekke, da Sparta ledet med ti poeng, kom nederlagene på rad og rekke. La oss for all del håpe at det ikke skjer denne gangen, men sporene skremmer.
I går åpnet Sparta på ny forsvaret og kassa gjestfritt for motstanderne, og pepret motstanderes mål på måfå uten å få tellende resultater.
Begge deler elementære feil som vi har advart mot, gang på gang.
Sparta vinner skuddstatistikken 40-29, men det er ikke nok å ha flest antall skudd. Måk og mæl og skudd i stolpen og over kassa gir ikke poeng.
Det gjør derimot spill. Spill i forsvar og spill i angrep
Vi slipper dem til litt for mye på kontringer, sier nykommer Frøshaug til sa.no.
Ikke bare på kontringer. Sparta var bakpå helt til siste periode, men et lag som vil ta edelt metall, kan ikke tillate seg å ”varme opp” i to perioder før det begynner å prestere.
Blomster til Henrik Malmström, René Bøe, Erik Lewerström og Juraj Dorcos for scoringene, men kaktus til laget og lederteamet for manglende mental beredskap og manglende samlet teaminnsats.
Hvor var forresten Nilsson og Skrøder? Coachet de, eller bivånte de?
Sparta Amfi var fullsatt. Særpingæne på tribunen hadde fortjent noe bedre.
Det hadde vi som følger laget på avstand, også.
Dette var ikke bra. Nå er vi i ”sorgmodus” og frykter kampene mot Lillehammer og Stavanger.
Ja, til og med når det gjelder Furuset har vi bange anelser.
Bruk dagene fram til torsdag på å skape et lag.
Hvis ikke det blir gjort, er det stor sjanse for at vi på ny må konstatere at intet tre vokser inn i himmelen.