lørdag 10. januar 2009

Strålende, Sparta

Henrik Malmström scoret tre ganger mot Vålerenga, og la grunnlaget for en etterlengtet og vel fortjent seier.

For en opptur!
7-0 over Comet, 4-0 over Storhamar, 4-3 over Lørenskog og så kronen på verket: 5-2 over tabellener Vålerenga. Det kaller jeg seiersrekke.
Mot Lørenskog scoret Daniel Wessner, Renè Bøe, Martin Røymark og Kent Lindberg, mens Håvard Mathisen Bøe og Niklas Roest begge ble utvist for roughing. Jeg foreslår at de overveier overgang til National. Der driver de med boksing. Sparta driver med ishockey.
Kveldens kamp var gledelig på flere måter.
Sparta vant og holdt liv i gullhåpet, Vålerenga ble revet ned fra pidestallen – og ikke minst: Sparta viste mental og taktisk styrke og lot seg ikke bringe ut av fatning, men arbeidet målbevisst sammen for seier.
De opptrådte som lag, og vant!
Henrik Malmström scoret etter ca 10 minutter, og halvannet minutt ut i 2. omgang gjentok han prestasjonen.
Så scorer Vålerenga, men Sparta svarer så å si umiddelbart. I overtall smeller Erik Lewerström pucken i kassa.
Så skjer det som ikke må skje, Sparta legger seg bakpå, blir defensive, gir fra seg initiativet og Vålerenga, som kan gamet, scorer.
Da går imidlertid alvoret opp for Sparta. Kent Lindberg setter en retur i mål, og når det gjenstår litt over ett minutt, tar Vålerenga ut keeper.
Det er ikke så lurt. Spesielt ikke når det kun gjenstår vel ett minutt, og det er to mål å ta igjen. Her mistet vel Vålerenga hodet et øyeblikk.
Henrik Malmström lar ikke sjansen gå fra seg. Han legger på til 5-2, og Sparta kan gå av banen 3 poeng og en verdifull "mental erfaring" rikere: Det går an å slå hvem som helst hvis man arbeider som team, holder trøkket oppe, og ”gir jernet”.
Hockeyinteressen i Sarpsborg er stor. Denne seieren gjør den ikke mindre.
Strålende, Sparta.
Neste uke venter Comet i Halden på tirsdag og Frisk i Askerhallen på torsdag før Stjernen kommer på besøk i Sparta Amfi neste lørdag.
Gjør for all del ikke den tabben å undervurdere Comet og Frisk, men møt dem som om det var Vålerenga som befant seg på den andre banehalvdelen. Alt annet enn 6 poeng er en nedtur.
At Stjernen er gode, vet vi alle, så mønstre all den kløkt og energi som er mulig å oppby. Stjernen må ikke vinne i Sparta Amfi. Kun seier er godt nok.