lørdag 17. januar 2009

Sparta: Det er i dag det gjelder



Jonas Andersen scoret tre mot Frisk. Hva med tre nye mot Stjernen i ettermiddag?








Roffe Nilsson tok time out mot Frisk. Det satte fart i laget. Mot Stjernen må det jobbes 110 prosent fra første sekund. Det må Roffe sørge for.

Sparta ligger på 2. plass på tabellen, men Stjernen puster dem i nakken. Vinner Stjernen i kveld, er det bare to poeng som skiller.
Selv om Sparta har spilt en kamp mindre, er det poengstillingen per dato som teller. Fornuftige folk tar verken seire eller poeng på forskudd.
Stjernen må derfor ikke få lov til å vinne kveldens kamp!
Det dreier seg om langt mer enn hockey. Det dreier seg om sarpingenes selvfølelse! Om troen på at Sarpsborg og sarpinger er bra, at de kan få noe til, at de er vinnere.
Følelsen av å være ”ovæpå” utløser endorfiner. Det er prestasjonsfremmende stoffer – altså naturlig dop - som produseres i kroppen.
Denne bloggen er opptatt av alt som kan gi sarpingene et positivt selvbilde, og som kan inspirere til mentalt overskudd, skapertrang og innsatsvilje.
Derfor er jeg ikke redd for å anbefale en vinnerkultur, selv om jeg er fullt klar over konkurransekulturens bakside.
Denne uka har sarpelaget Sparta – i likhet med forrige uke – utrettet store ting på idrettsarenaen.
René Bøe (2), Henrik Malmström (2), Petter Witnes, Jonas Andersen og Håvard Mathisen Bøe scoret og bidro til at Sparta kunne reise fra Halden med tre poeng tirsdag.
Ingen liten prestasjon, bare spør Stjernen.
Og så fortsatte sarpingene triumfmarsjen i Askerhallen. Etter en famlende 1. omgang, og en time out med skikkelig oppstramming, tok Sparta overtaket og beholdt det; mye takket være kapteinen, Jonas Andersen, som scoret tre av fem mål etter at Niklas Roest og Henrik Malmström hadde åpnet ballet.
Keeper Lars Haugen holdt buret nesten rent.
Alle kamper er viktige. Dagens kamp er dobbelt viktig. Det står både om tre poeng, fortsatt heng på Vålerenga, å holde Stjernen fra livet – og om prestisje, selvfølelse og selvrespekt.
Jeg har to gode råd før kveldens kamp: Full skjerpning fra første sekund, og sørg for at den derre Höglund ikke får utrettet noe. Han er "giftig" som de sier på den andre siden av Svinesundsbrua.
Hvis Höglund temmes, skulle Stjernen være mulig å få Rahm på – for å si det sånn.
Og Roffe: Ta en ny time out om nødvendig. Husk: Det er du som er sjefen!

Ingen kommentarer: