lørdag 22. november 2008

Særpingen: Kommpetent og kulltivert

Ja, er’e ente det jæ sier: Makæn te følk fins ente.
Hvem da?
Fredrikstadfølkæ, vel.
Det satt en særpekæll på Stortinget, men det tålte døm ente, sø. Han måtte vekk.
Og jaggu klarte døm det au.
Det var ente han derre Apenes’n som bynte bråket, men han var den som gikk hardæst ut. Han kællæ partikollegæn sin både det ene og det andre, og sa at han var bornert og inkompetent.
Der har ho Gro noe å lære, get.
Ho sa at ho ente hadde trudd at Jagland kunne væræ så dum.
Det var dumt sagt, for å si det sånn. Ho skulle heller sagt bornert og inkompetent, sånn som han Høyrekællen Apenes sier, for da hadde det vært baræ døm som har fremmedordbok som hadde visst akkurat hva ho mente, men ho hadde jo fått sagt det likævæl. Ente sant?
Men døm er ente så soffistikerte, som døm kællær'e , i Arbeiderpartiet, sø. Det er i Høyre dannelsen fins.

Dannæ og kultiverte som han derræ Apenes, for eksempel. Jæ husær faren hannes, jæ, så jæ vet at han derre Georg er oppvokst i et dannæ, kulltivert Høyrehjem.
Å er’e no rart i at han ble irritert, æ?
Først så satt en særping på Stortinget i flere år og spærræ sånn at ente Fredrikstadfølkæ slapp te, og så hadde han derræ sarpingen, Martin Engeset som han hetter, den frekkheten å si opp kamraten te han Apenes’n.
Hva slags kamrat hadde han Apenes’n vært, æ, hvis’n ente hadde blitt forbannæ, og prøvd å spenne benkrok for han Engeset når han fikk sjansen?
Jæ skjønner’n gøtt, jæ.
Når’u er fra Fredrikstad, så finner’u dæ ente i hva som helst fra en særping som ente skjønner at han skæ sittæ pent nedærst ved bordet og væræ takknemlig for at han i det hele tatt får væræ te ste’es, ente sant?
Nei, da er’e bedre med ho Ingjerd Schou da sø. Ho er rektig nok født i Særp, men er egentlig fra Skiptvet og Spydeberg. Så da får døm heller tåle ho så lenge, te døm finner en kandidat neri Fredrikstad som er like bra som ho derre Ingrid Willoch.
Hvem ho er?
Vet du ente det, æ? Føller du ente med i det hele tatt, heller?
Ingrid Willoch er kjærringæ te han derre Apenes’n. Ho har sotte på Stortinget ho, au. Akkurat som kæll’n sin. Alle kjenner vel døm, og har hørt hva døm utrettæ der inne?
I motsetning te han derre særpingen Engeset, så var døm to andre verken inkompetente eller bornerte, men veldig dyktige og kjempæ hardt for fylkæ sine. Ho Ingrid Willoch for Vestfold, og han derræ Apenes’n for Østfold.
Hadde det ente vært for døm to, så hadde det nok ente stått så bra te, verken på den ene eller andre sida ta fjord’n.
Å så har du ente hørt om ho?
Men han Apenes har du hørt om vel?
Han ledær det derræ Datatilsynet, han nå vet’u. Det er han som passær på at Staten og ælle døm andre ente samlær opplysningær om døm som bor i dette landet her.
Det er med han, som han predikanten som ble fortalt at Jesus lagæ vin ta vann. Ja, jæ vet det, sa’n, men jæ likær’t ente.
Sånn er’e med han Apenes’n, au, det skjønner'u. Han vet at datæ’n er oppfunne, men han likær’t ente.
Nei, han Apenes er en stor og betydningsfull, kæll det, get. Kommpetent og kulltivert. Og så er’n fra Fredrikstad. Hus på det.
Er’e nødvendig å si no’ mer æ?
Ha det gødt, æ.
Vi prekæs.


Særpingen

Ingen kommentarer: