lørdag 15. november 2008

Sparta: Manglende disiplin gav stortap


Spartas trener Rolf Nilsson (øverst) må ta styringen og disiplinere laget. Nå er det anarki og oppløsningstendenser.

Petter Witnes (bildet) og Henrik Malmström scoret mens forsvaret spilte i "hvilemodus".




Stjernen - Sparta 6-2

Akkurat som vi fryktet. Sparta har raknet for alvor.
Årsaken er åpenbar: Passivitet og manglende disiplin.
Kampen mot Frisk forbigår vi i stillhet.
Kampen mot Stjernen var et sørgelig skue. Sparta var pågående og villige til å ofre seg i forsvar i én periode og ledet 2-0. Så gikk lufta ut av ballongen.
Det vil si: Laget kjørte opp det ene angrepet etter det andre. Det var angrepshockey på sitt beste, men Stjernen spilte tett og godt i forsvar, og hadde en umulig sisteskanse i Pål Grotnes. Spartas avslutninger var dessuten tafatte. Langskudd og skudd på måfå, fører ikke fram mot så effektive forsvarsspillere og en så god keeper.
Spartas forsvar spilte langt under pari. Ved Stjernens scoringer var det fullstendig stillestående. Se på videoen!
Den vil avsløre spillere som retter seg opp, hviler på kølla og ser på angrep som ender med at pucken havner i kassa.
Skyld ikke på Phil Osaer! Når angriperne får gå alene framover som om det er straffeslag det dreier seg om, kan ikke målvokteren lastes.
Hvis ikke Roffe Nilsson ser dette - og gjør noe med det! - er han ikke rette mann på rette plass. Han burde for øvrig skjerpet disiplinen for lenge siden.
Enkelte Spartaspilleres opptreden på isen er, er totalt uakseptabel. ”Grisetaklinger” med høy albue i ansiktet, nedklipping med irregulære sklitaklinger, skubbing og primitive slåsskamper hører ikke hjemme i en hockeyrink.
Spillerne skal være på isen, ikke sitte i utvisningsboksen som umodne skolegutter som er tatt for slåssing i friminuttet.
Og når en spiller hopper opp på ryggen til en motspiller, og henger der som en hjelpeløs rodeoamatør på en forvirret bronco, er komediens høydepunkt nådd. Da dette ble vist på TV, var jeg flau over å være Spartafan.
Spillere som tror hockey = slåssing og usportslig opptreden, bør få karantene av klubben, trekk i lønn og en alvorlig advarsel!
Henrik Malmström og Petter Witnes sørget for at pucken fant vegen inn i kassa bak "veggen" Pål Grotnes, og skal ha kredit for det. Energien i angrepsspillet var det heller ikke noe å si på.
Men så var det slutt.
Avslutningene var tafatte og halvhjertede. Forsvarspillet var stillestående. Passive Sparta-spillere nærmest gikk unna for ikke å stå i vegen når Stjernen-angrepene rullet fram.
Som sagt: Studér videoen og sett inn effektive mottiltak snarest.
I motsatt fall vil aketuren nedover tabellen ta fart.
Den har allerede begynt.

Ingen kommentarer: