søndag 21. september 2008

Thriller på stadion

Sarpsborg Sparta - Sandnes Ulf 2-1

Ole Christoffer Heieren Hansen (t.v.) utliknet, og scoringsmaskinen Martin Wiig (t.h.) satte inn seiersmålet.

At det går an.
Etter 19 minutter scorer Sandnes Ulf på straffe.
Deretter brennner sarpelaget den ene sjansen etter den andre - og så går lufta mer eller mindre ut av ballongen.
Da må jeg innrømme at jeg så Sarpsborg Sparta gli ubønnhørlig nedover tabellen.
Men så skjer det plutselig noe.
Etter at Sandnes Ulf har fått lov til å lede så å si uforstyrret i 70 minutter, lager Ole Christoffer Heieren Hansen plutselig balanse i regnskapet. I det 89 minutt! Det bekrefter at ingen kamp er over før dommeren har blåst av.
Men det stanser ikke der. Dommeren legger til fire minutter, og i det 94. minuttet legger Martin Wiig på til 2-1.
Snakk om å jobbe på overtid. Sarpelaget som så ut til å måtte gi avkall på alle poengene, tar potten. 3 nye poeng løfter Sarpsborg Sparta oppover på tabellen.
Og det er bra - og ikke ett poeng for mye.
Hødd holder stø kurs ned i 2. divisjon, og på kunstgresset i Alta yppet hjemmelaget seg mot Notodden, men måtte til slutt gi slipp på poengene.
Men Kongsvinger hentet 3 nye poeng på Høddvoll og fortsetter klatringen, og det er ennå 18 poeng å spille om.
Neste uke møter SSFK Kongsvinger borte. Jeg håper at ingen i Sarpsborg tror at det er bare å reise til Gjemselund og hente 3 poeng?
Tom Nordli er en rev, og seirene i de siste kampene har sannsynligvis bedret selvtilliten hos både spillerere og trener. Et lag i medgang er en farlig motstander.
Sarpsborg Sparta ligger nå på 9. plass. Hvis Moss taper for Odd senere i kveld - de ligger under ved pause! - blir sarpelaget liggende der til neste serierunde. Det er et godt utgangspunkt.