søndag 7. september 2008

Sarpsborg Sparta: Nye to poeng ut av vinduet

Martin Wiig (t.v.) lagde 1-0 for Sarpsborg Sparta, men det gikk ikke mere enn tre minutter før Kjetil Berge (t.h.) utliknet med et selvmål.

Sarpsborg Sparta - Bryne 1-1

Skal SSFK bli værende i 1.divisjon, må laget vinne kamper som dette.
Det så da også bra ut. I tre minutter.
Etter 63 minutter la Berat Jusufi en lissepasning til Martin Wiig som nettet sikkert.
Da hadde sarpingene allerede sølt bort flere gode muligheter, og latt jærbuene dominere deler av kampen.
Men så: Tre minutter senere er Heier på bærtur, og i hans fravær er Berge uheldig og fomler ballen i eget mål.
Og dermed var løpet kjørt.
Sarpingene hadde noen saftige sjanser, men de ble det ikke noe ut av. Bryne var heller ikke uten muligheter, men også de var heldigvis ineffektive.
Det siste kvarteret så det ut som om begge lag hadde fått nok.
Er sarpelaget dårlig fysisk trent?
En uthvilt Stian Andersrød fikk tre spilleminutter på overtid, men heller ikke det førte til et bedre resultat i protokollen.
Med dette poengtapet ligger Sarpsborg Sparta tynnere an enn før kampen, for Alta kommer opp som en komet bakfra. 3-0 over Moss varsler om ny giv i Finmark.
Heldigvis tapte både Hødd og Kongsvinger, men guttene på Gjemselund har nå skaffet seg hjelp fra Tom Nordli. Han har snudd tapere til vinnere før.
Sarpsborg Sparta kan derfor ikke fortsette å håpe at andres tap skal redde dem.
De må skaffe sine egne poeng.
Tap på hjemmebane for lag som er i fritt fall nedover tabellen, holder ikke.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei. Du var nok ikke på stadion denne gangen heller. Det var forøvrig 2 minutter mellom scoringene og jeg stod å ventet på utligningen. Det har skjedd for mange ganger før... I dag ble jeg stående siden av noen eldre karer som bablet i vei om at senterhalf'n til Sarpsborg var en av de dårligste de hadde sett. Og sånn ble hver eneste pasningen kommentert gjennom hele kampen. De hadde det nok trivelig. Like trivelig som de ungene som var kommet kun for å hente gratisbilletter til Eventyrfabrikken, gratis figurer etc. Første 15 minutter av 2. omgang var ca. halvparten av tilskuerne på tibunen... Resten (ungene( var samlet i svingen mot kunstisen for å få tak i godsakene.
Du må forresten være litt av en pessimist om du tror Saprborg rykker ned nå som de ligger 12 poeng over "streken". Husk at optimisten Tom Nordli satser på at Konsvinger kan berge plassen ved å ta 12 av de 24 poengene der er igjen å sloss om...

winther sa...

Nei, jeg sitter i Drøbak og følger fra-minutt-til-minutt-referatet. Når det er hjemmekamper, følger jeg SA. Er det bortekamper, følger jeg avisa, eller avisene, på stedet. Som oftest sjekker jeg i tillegg SAs oppfatning mot eventuelle "bortekampreferater" i avisene der bortelaget kommer fra.
Annenhånds, men bedre enn ingen ting.
Jeg har fulgt særpefotballen - dvs. både SFK og Sparta - og Borgen! - i omlag 60 år og er blitt skuffet så mange ganger at jeg er blitt en rotekte pessimist.
Du kjenner vel Murphy's lov? Den sier at "Alt som kan gå galt, vil gå galt." Trøsten er at den også gjelder i Ulsteinvik og på Kongsvinger.
Jeg har skrevet mindre flatterende ting om Tom Nordlis treneregenskaper på bloggen http://winther.blogg.no.
Men det der med skippertak, det behersker han, så la oss ikke selge skinnet før bjørnen er skutt.
For håpe at Sarpsborg Sparta berger plassen, gjør jeg jo. Sterkt!

Anonym sa...

Bryne besitter, tabellsituasjonen til tross, et mannskap som burde ha sikret jærbuene en plass på øvre halvdel. BFK viste i tillegg tydelig at man ønsket å komme ut av den vonde trenden og jobbet, i motsetning til SSFK, godt kampen igjennom.

Sarpsborg Sparta presterte årsverste, enkelt og greit. Spillere hadde jevnt over en "sirup-dag" og var uvanlig tamme. Om det skyldtes savnet av lederskikkelser som Conny Karlsson, hans forlengede arm Are Tronseth og storvokste Hoås, vites ikke. Men jeg mistenker at en ikke ubetydelig del av årsaken ligger her.

Kampen sett under ett var Bryne best spillemessig, men takket være "blåhvitt"s sluttspurt endte det jevnt i sjansestatistikken. I sluttfasen av oppgjøret headet Heieren i tverrligger, Halvorsen var nær ved å skli inn seiersmålet og dessuten hadde Weckstrøm en meget god sjanse.

Laget er tross alt inne i en god periode, og jeg håper og tror at man er tilbake på sporet neste helg. Da er i alle fall viktige brikker som Karlsson, Tronseth og Hoås tilbake:)
På de 7 siste oppgjørene har man beseiret Haugesund, Løv/Ham og Hødd, delt poengene med Bryne og Nybergsund samt tapt de meget vanskelige bortekampene mot Sandefjord og Start. I sistnevnte oppgjør hadde man forøvrig tre stolpeskudd, og imponerte mange med en uredd og offensiv spillestil.

Greit nok at man inntar en pessimistisk holdning, men dette "skinnet" er jeg villig til å selge sporenstreks:p
Det kan forøvrig nevnes at spranget opp til øvre halvdel er 4 poeng mindre enn avstanden ned til KIL.
Ettersom du velger å konsentrere din oppmerksomhet rundt nedrykksstriden - en strid vi neppe kan sies å være involvert i for øyeblikket - kunne det kanskje være på sin plass å fokusere på at "havet" økte med ett poeng etter helgens serierunde?:)

Finner formuleringen "...kan derfor ikke fortsette å håpe at andres tap skal redde dem." noe merkelig. Det er jo ikke slik at "guttæne" taper kamp etter kamp for tiden. Man sanker derimot stadig nye poeng (3-2-2):)
På de 7 foregående kampene har man kun tapt på bortebane mot to av lagene som etter alle solemerker vil bli å finne i neste års tippeliga.

Foruten Odd, Start og Sandefjord, har vi høyst brukbare poengsjanser mot alle lag i denne divisjonen. På de gjenstående 8 kampene møter SSFK kun et desidert topplag. Odd gjester Stadion i siste serierunde, og vil trolig ikke ha noe å spille for (jfr. fjorårets seier mot Glimt).

Tror "blåhvitt" passerer formsvake Løv/Ham innen sesongen er omme (3 poeng opp). Moss, som må sies å være inne i en blindgate, er også innen rekkevidde. Men det forutsetter at "Kråkene" ikke finner tilbake til sin beste form. 8.plass har jeg derimot svært liten tro på.

Forøvrig bør vel ordet "tap" byttes ut med "poengtap" i sakens siste setning? :)

En annen ting: Tatt i betraktning at du er sarpepatriot, vil jeg på det sterkeste anbefale deg å avlegge Stadion en visitt:)
SSFK spiller (som regel) offensiv og fin fotball, og sporten er som kjent best live!
Om halvannen uke gjester Sandnes Sarpsborg stadion, og seiersmulighetene bør være store:)
Dersom du ikke skulle ta turen til Sarp, vil jeg anbefale Sarpsborgavisas nettradio framfor liveoppdateringen på SA. Svend R. Nygaard brenner for sarpefotballen og er i mine øyne en herlig kommentator!