lørdag 6. september 2008

Steinar Opstad æresdoktor i Dakota

Klikk på bildet for å se større versjon

Bildet viser en stolt, nyutnevnt æresdoktor ved University of North Dakota sammen med universitetets president, Robert Kelley (t.h.). P.g.a. høy temperatur bærer de to ikke det karakteristiske hodeplagget.

Sarpsborgmannen Steinar Opstad er blitt æresdoktor ved University of North Dakota (UND) i Grand Forks i USA.
Han fikk utmerkelsen for sin innsats for internasjonalisering av forskningen og undervisningen ved UND og for å ha startet The American College of Norway. Colleget, som ligger i Moss, ble grunnlagt i 1989, og virksomheten kom i gang i undervisningsåret 1991/92 - altså for mer enn 15 år siden.
Siden da har om lag 1300 studenter fått undervisning ved colleget i Norge før de har tatt sine Bachelor- og Master-grader ved universiteter i USA, i første rekke ved University of North Dakota.
Opstad har gjennom flere år vært ”visiting professor” ved det amerikanske universitetet.
Ved høytideligheten hvor overrekkelsen fant sted, var det 2.300 personer til stede. Æresdoktorandens forelesning ble dessuten sendt på fjernsyn og i radio.
Universitetet berømmer Steinar Opstad for det arbeidet han har utført utenfor USA, og kaller ham UND’s fremste ambassadør i Europa, men poengterer også hvilken betydelig innsats han gjennom mange år har nedlagt ved universitetet i USA.
Utmerkelsen henger høyt og er ikke noe som blir hvem som helst til del.
Det er en sjelden ære som Steinar Opstad bl.a. deler med president John F. Kennedy og tidligere kronprins Olav.
Sarpingene har all mulig grunn til å være stolt av sitt bysbarn.

Ingen kommentarer: