torsdag 25. september 2008

Sparta reiste kjerringa

Jonas Elofsson (t.v.) scoret, spilte stort og fikk bestemannspremien.

Per Tengvert (t.v. under) scoret også og Tommy Kristiansen (t.h. under) fastsatte sluttresultatet til 5-2.

Sparta - Stavanger 5-2

Jeg tipper at Stavanger kommer til å gjøre det bra i årets serie.
En seier over dem, er det derfor til å være fornøyd med.
Og ta av seg hatten for! Selv om det skjedde i Spartas lekegrind hjemme i Hockey town med all den mentale oppbakkingen det gir.
I følge media vartet Sparta opp med storspill, og SA forteller at Sparta kjørte kampen fullstendig og produserte mange store muligheter.
Bra. Fullt så bra er det ikke at Stavanger ble sluppet inn i kampen ved begynnelsen av hver periode.
Men når Jonas Elofsson scorer sitt andre for dagen og sørger for 3-2, og Per Tengvert legger på til 4-2 fra blueline i 2. periode, er kampen avgjort.
Stavanger åpner riktignok aggressivt i begynnelsen av 3. periode, men det er Sparta som lager mål. Tommy Kristiansen bedrer målstatistikken ved å fastsette sluttresultatet til 5-2.
Mediene melder om en såkalt ”fortjent seier”. Det betyr vel at de som gav mest, viste best arbeidsmoral og var mest konstruktive, vant, for egentlig er alle seiere ”fortjente” etter som det også i ishockey er målene som teller. Stilkarakterer gis ikke.
Stavanger Aftenblad mener at det er ”utvisningene som har kostet for Oilers” og påpeker at flere av Spartas mål kom etter power play.
Jeg minner om at utvisninger er noe man pådrar seg, ikke noe man blir pådyttet av uvennlige dommere.
Utvisninger i ishockey kommer som følge av foul play og er selvforskylte, og setningen ”utvisningene som har kostet for Oilers” kan like gjerne skrives ”foul play og usportslig opptreden som har kostet for Oilers”.
Iskrigerne til Sparta reiste kjerringa etter det forsmedelige poengtapet på Lillehammer. Nå gjelder det å vinne et par kamper borte, slik at følelsen av at man er et hjemmelag, ikke får feste seg.