søndag 14. september 2008

Sarpsborg Sparta kjørte over Moss

Moss - Sarpsborg 2-4

Michael Rön (t.v.) åpnet scoringsballet, og Ole Jørgen Halvorsen (t.h.) fortsatte til Sarpsborg Sparta hadde fire baller i Mosse-målet.

At Sarpsborg Sparta kan score, er bra. At de kan skifte gear, snu en kamp hvor de ligger under, holde tett bakover og score flere mål, er utmerket.
Skjønt, helt tett holdt de ikke. I det 88 minuttet fikk Moss det nettsiden til Moss Avis, karakteriserer som et trøstemål. Det målet skulle ikke Moss hatt. Det tyder på manglende konsentrasjon i sarpeforsvaret. For ørtende gang: En kamp er ikke over før dommeren har blåst av.
Det begynte ikke så bra. Moss scoret allerede etter 2 minutter. Et ukonsentrert SSFK-forsvar lot seg rundlure av John Machethe Muiruri, og en totalt umarkert Fabien Vidalon satte ballen bak sarpekeeperen. 1-0.
Da så det mørkt ut, men vel 10 minutter senere rundet Michael Rön keeperen på den andre siden av banen og satte ballen i åpent mål. 1-1.
Og så, 5 minutter før pause, spiller Ole Jørgen Halvorsen vegg med Martin Wiig, får tilbake ballen, går forbi keeper og vipper ballen i mål. 2-1.
En leken scoring fra gjestene, må Moss Avis innrømme.
Sarpsborg Sparta går til pause med 2-1, men SA er ikke fornøyd og etterlyser SSFKs vilje til å spille fotball.
2. omgang begynner med stillingskrig og sjanser til begge lag, men så, etter godt og vel en times spill, legger Kristoffer Weckström en pasning til Ole Jørgen Halvorsen som setter inn sitt andre mål for dagen. 3-1.
Nå har Ole Jørgen fått blod på tann. Minuttet senere putter han på et til, etter at Husøy har gjort forarbeidet. 4-1.
Der burde det endt, men så får altså Moss lov til å score i kampens siste minutter. 4-2 og 3 poeng med i kofferten hjem til Sarpsborg.
Bra jobba.
Hødd tapte, sin vane tro og ligger hjelpeløst sist. Kongsvinger derimot banket Hønefoss 2-1 på Gjemselund. Til gjengjeld gikk Alta endelig på et tap, og Sandnes Ulf spilte uavgjort. Det er tett i bunnen av tabellen, og mye kan skje.
Allerede i neste serieomgang. Da møter Sarpsborg Sparta Sandnes Ulf som ligger 4 poeng bak dem på tabellen, og bør sørge for at avstanden bakover blir 3 poeng større. Kongsvinger møter Hødd. Selv på Høddvoll vil trolig Kongsvinger vinne. Da har de for alvor startet klatringen.