søndag 28. september 2008

Sparta på toppen





Henrik Malmström og René Bøe (bildet) scoret ett hver mot Storhamar. Det holdt.



Sparta - Storhamar 2-1

Sparta har hatt en innbringende uke: Først full pott etter 3-0 mot Comet i Halden Ishall og deretter alle poengene mot Storhamar i Sparta Amfi. Det gir 13 poeng til sammen og topplassen på tabellen.
Det viktigste ved kampen mot Comet, ved siden av poengene, var det psykiske overtaket seieren gav etter forrige sesongs elendige og svært skuffende sesongavslutning mot Haldenlaget. Bare gjentatte seiere kan fjerne et gryende Cometkompleks.
Mot Storhamar var Sparta det klart beste laget de to første periodene, men dro aldri i fra gjestene fra, skriver SA. Ineffektivitet med andre ord.
Mot et topplag som Storhamar er det imidlertid nok å ha marginene på sin side og vinne. Og det hadde Sparta, fordi de var disiplinerte, systematiske, tålmodige og ikke mistet hodet. For ofte.
For stikk i strid med det enkelte hockeyfantaster og forståsegpåere tror, bidrar slåsskamper og utenomsportslig knuffing ikke til å tenne spillerne til økt innsats. Nevekamper virker distraherende. Blodtåke, personlige motsetninger og ønske om å ”ta den djevelen” svekker dømmekraften, og tar konsentrasjonen bort fra det som er viktig: Å holde buret rent og putte pucken flest mulig ganger i motstanderens kasse.
Det er det som er ishockey. Den som beholder hodet kaldt og følger oppskriften uten å la seg avlede, vinner hockeykamper. Ofte.
Henrik Malmström og René Bøe scoret hvert sitt mål for Sparta. Det holdt mot Storhamars ene som Phil Osaer slapp inn ved et arbeidsuhell.
Sparta topper altså. Dette ser lovende ut.
Nå gjelder det bare å holde hodet kaldt og skøytene på isen og ikke undervurdere en eneste motstander. Ikke en eneste!

Ingen kommentarer: