mandag 23. juni 2008

"Innimellom" ved Borgarsyssel

Foto: Kow d.e. 2008 ©
Klikk på bildet for å se større versjon

Sarpsborgkunstneren Marit Lyckanders skulptur ”Innimellom I” pryder plassen foran inngangen til Borgarsyssel Museum og Ruinparken.

På plassen foran inngangen til Borgarsyssel Museum står det en interessant skulptur i moderne form. Den danner en effektfull kontrast til historien som er samlet i museet.
Skulpturen, som heter "Innimellom I" og er laget av kunstneren Marit Lyckander, ble satt opp på 1990-tallet. Den er en gave til Museet fra en anonym privatperson.

Bildehoggeren og skulptøren Marit Lyckander, er født i 1954 i Oslo, men hun bor både i Skjeberg og Oslo, og er derfor for Sarpsborgkunstner å regne.
Lyckander arbeider helst i stein og har laget flere monumentale kunstverk i granitt som er hennes favorittmateriale. Det er vel ikke for dristig å anta at kjærligheten til stein og muligheten til å arbeide med favorittmaterialet på Johansens stenhoggeri i Skjeberg, er årsakene til at hun delvis har gjort sarping av seg.
Lyckander er utdannet fra Statens Kunstakademi (1977-82) og Statens Håndverks- og Kunstindustri skole (1973-77) Oslo, og har hatt flere separatutstillinger fra begynnelsen av 1980-tallet, bl.a. i Galleri Tanum (1984), Stavanger Kunstforening (1985), Tegnerforbundet (1992), Kunstnerforbundet (1996), Schäffergården i København (2000) og Vigelandmuseet (2000). Hun har også blitt antatt til høstutstillingen flere ganger og har deltatt i en rekke kollektivutstillinger hjemme og i utlandet.
Akkurat nå deltar hun i en utstilling ved det historiske gravfeltet ”Pilane” på Tjörn i Bohuslän i Sverige.

Ingen kommentarer: