søndag 1. juni 2008

Ta vare på Mr Shoppy

Alle foto: Kow d.e. 290508 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

"Mr Shoppy One" legger til land på Alvimlandet. Den store båten har ingen problemer med å manøvrere på elva.

Her legger Mr Shoppy fra land. Ikke allverdens idyll, men et realt maritimt miljø med en lett blanding av turisme og industri. Et vellykket utgangs- og endepunkt for et cruise på elva og i Hvalerskjærgården.

Glomma er en idyll som er altfor lite brukt. Nå kan reisende med Mr Shoppy nyte utsikten og det lett avkjølende elvedraget på dekk på varme sommerdager.

SarpsborgNotater har vært på cruise. Fra Alvim i Sarpsborg til Kålvik i Sverige. Med Mr Shoppy One.
De som tror at dette er en "Harrytur", tar skammelig feil. Det folkelige er ikke mindreverdig. Man skal være temmelig sosialt oppblåst for å tro det. Turen blir hva man gjør den til. Og smaken er forskjellig.
Turen ut elva og gjennom Hvalerskjærgården er en opplevelse i seg selv. Spesielt flott om sommeren. Men også verdt å oppleve på andre tider av året.
Og båten er både rommelig og komfortabel.
Reisen er ekstremt billig. Salg av tollfrie varer skal trolig skaffe nødvendige inntekter. Hvor billige disse varene egentlig er, vet jeg ikke. Men de får sikkert ben å gå på. Uansett.
Og maten var spiselig. Og rimelig. Og betjeningen hyggelig og serviceinnstilt.
Det er ikke bare handlelystne som tar en tur med Shoppy. Av en ung, blid svensk dam bak disken fikk vi vite at båten dagen før hadde hatt med et gullbrudepar som "firade" med en tur med Mr Shoppy.
Selv reiste vi også mest for turens skyld. Og for å studere fenomenet på nært hold. Vi sverger til selvsyn. Andres fordommer har vi ikke så mye til overs for.
Og vi ble ikke skuffet. Turen var riktig vellykket. Og absolutt verdt pengene.
Vår oppfordring er uforbeholden: Ta en tur.
Skulle vi sette fingeren på noe, måtte det være at adgangen til "øverste soldekk" var stengt. Slik det er nå, må man nyte utsikten bakover og til sidene. Det store panoramaet uteblir.
Men det er en detalj. Som kanskje kan rettes på?
Alt i alt avslørte turen seg som et tilbud Sarpsborg bør ta vare på og legge forholdene best mulig til rette for. Med bedre markedsføring kan turen utvikle seg til en attraksjon.
En ting til: Vi er godt kjent i Alvimområdet og fant fram. Men ukjente må ha problemer. Større skilt og bedre merking vil gjøre adkomsten lettere.
Og større parkeringsplass for dem som lar bilen stå igjen, er det også nødvendig å få i stand.
Men allerede slik det nå er, er Mr Shoppy et godt opplevelsestilbud. For særpingær og andre.
Så ta vare på Mr Shoppy.

Ingen kommentarer: