torsdag 12. juni 2008

Østfoldbyene bør ha éns skjenketider

Jeg har ikke noe i mot at skikkelige folk - som vet å oppføre seg både innendørs og utendørs - får anledning til å nyte alkohol til ut i de lyse morgentimer. Bare de ikke drikker seg sanseløst beruset. Og lager kvalm.

For det er alltid noen som ikke vet å holde mål. Og som oppfører seg slik at de blir til plage for andre. Derfor må fellesskapet i noen grad begrense utskjenkingen av berusende drikker.

Men enda viktigere enn restriksjoner, er kontroll. Både med utskjenkingen og med folks oppførsel etter at de har forlatt skjenkestedet. Å hindre folk i å forstyrre ro og orden - og folks nattesøvn - er en ordenssak. Og overtredelser, må det slås hardt ned på.

I stedet for å ha begrensninger som rammer alle, må man ta synderne. Og belønne bølleopptreden med klekkelige bøter. Og eventuelt en tur i arresten for å tørke opp.

Utskjenking av sprit og andre alkoholholdige drikker, er næringsvirksomhet. Som er avhengig av konkurranseforholdene.

To byer som ligger så kloss oppe i hverandre som Sarpsborg og Fredrikstad - eller Sarpsborg og Halden - kan ikke ha ulike åpnings- og skjenketider. Få med Moss og avtal en felles ordning for alle fire byer. Hvis Askim og Mysen har de samme problemene, så ta med dem også.

Slik det er nå, blir byene spilt ut mot hverandre. Derfor bør politikerne ta tilbake styringen.

Ordfører Jan O. Engsmyr: Det er opp til deg å ta initiativet!

Ingen kommentarer: