fredag 13. juni 2008

Sarpsborg Sparta mot Vålerenga


Sarpsborg Sparta skal møte Vålerenga i cupens 3. runde. I Sarpsborg 3. juli. Det bør bli morsomt.


Vålerenga er ingen umulig motstander. Laget har ikke imponert hittil i år. Selv om planene var store og satsingen har vært formidabel.

Cup er cup. Det lyder som en platthet, men er en realitet. Noe Lillestrøm og Rosenborg allerede har fått erfare. Vålerenga bør være neste.

Seier til særpingæne er ingen umulighet. Det dreier seg om strategi. Og taktikk. Og om å legge igjen respekten i garderoben.

Jeg foreslår en forrykende åpning, nøytralisering av VIFs mest målfarlige, et tidlig mål og et bortelag som blir rystet i grunnvollene, går høyt opp på banen for å utlikne, åpner bakover og setter Sarpsborg Sparta i stand til å lage mål nummer to. Før gjestene skjønner hva som foregår. Deretter gjelder det å holde på overtaket og sikre seieren.

Kampen i kampen vil finne sted på tribunen. Og vegen hjem. Klanen kan være morsomme å ha på besøk hvis VIF vinner. Nederlag kan være mer enn de mest krakilske elementene blant dem, tåler. Da kan noen føle seg fristet til å ”ta bønda”.

Så skulle Sarpsborg Sparta vinne, innbyr ikke situasjonen til naivitet! Håndfaste vaktmannskaper må være på plass. Og tribunen bør tømmes puljevis. De mest aggressive først. Og så raskt av gårde med buss.

Dette er ikke et skrekkscenarium. Det er en realistisk vurdering i dagens fotball-Norge. Faren blir ikke mindre av at noen blir stående utenfor fordi tribunen er full. Vi får håpe rette vedkommende slipper alle inn. Av sikkerhetsgrunner. Aggressive elementer utenfor porten, er verre enn tettpakkede masser innenfor.

Husk, samme lover gjelder på tribunen og på banen – og utafor gjerdet: Den som har strategien klar og tar initiativet før motstanderen får sukk for seg, vinner. Får vi håpe!

Ingen kommentarer: