fredag 20. juni 2008

Nye motorvegstrekninger åpner etter St. Hans

Foto: Kow d.e. 080308
Klikk på bildet for å se større versjon

Nå er det like før. Etter St. Hans tas flere deler av den nye motorvegen gjennom Sarpsborg i bruk. Men trolig gjør det ikke slutt på alle problemer.

Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen.
Klikk på bildet for å se større versjon

Motorvegtraseen over Sandesund og østover. Etter St. Hans blir det mer firefelts og mindre stopp. Men ennå vil det være flaskehalser mellom Sarpsborg og Svinesund.

Endelig begynner Statens vegvesen å åpne nye, ferdige deler av E6 gjennom Sarpsborg.

Natt til onsdag 25. juni åpner strekningen Alvim – Galteryggen, kan ”SA” fortelle. Det betyr 5 kilometer ny, firefelts motorvei.

Til å begynne med ledes trafikken inn i den nye Eidet-tunnelen som bare har to felt, og fra utløpet av tunnelen og fram til Solli fortsetter bilistene på den gamle vegen. Deretter går det en uke, og så er to nye felt ferdig mellom Eidet og Solli.

På østsiden av byen blir det også åpnet nye parseller. Natt til 1. juli ledes trafikken Ingedal - Solberg over på to nye felt over en strekning på 4 kilometer. Så åpner den 3,5 kilometer lange strekningen Slang – Ingedal natt til 3. juli. Og endelig blir 6,5 kilometer ny veg mellom Solberg – Årum tatt i bruk som firefelts motorvei natt til 3. juli.

Hvis alt går som Statens vegvesen har planlagt. Og det får vi tro at det gjør.

De nye motorvegstrekningene vil utvilsomt gjøre trafikksituasjonen på E6 gjennom kommunen bedre. Men det betyr nok ikke at alle problemer er over. Trafikkantene må fortsatt belage seg på saktegående trafikk og køer på motorvegen gjennom Sarpsborg.

Men hvert stykke firefelts motorveg som åpnes, betyr noen kilometer nærmere den endelige løsningen: Fire felts motorveg av høg standard mellom Oslo og Sverige.

Ingen kommentarer: