mandag 24. august 2009

Sykehuset på Kalnes og valget

Foto: Kow d.e. ©
Klikk på bildet for å se større versjon

Kalnesområdet venter på at spaden skal bli satt i gjorda, og at arbeidet med det nye sykehuset skal ta til. Vi begynner i 2011 eller 20122, sier statsråd Bjarne Håkon Hansen. Men hvilken garanti har vi for det hvis valget endrer den politiske balansen?

Helse- og omsorgsminister, Bjarne Håkon Hansen, har vært i Sarpsborg og sett på tomta til og planene for sykehuset på Kalnes. Det var Østfold Arbeiderparti som fikk ham dit.
Hansen garanterer byggestart i 2011 eller 2012, kan sa.no fortelle.
Ja, la oss håpe at prosjektet blir realisert etter intensjonene, og at framdriften går etter planene.
Men ingen må innbille seg at det ikke fortsatt finnes usikkerhetsmomenter og hindringer.
Presset på de sentrale politikerne i alle partier må holdes oppe. Uten opphold.
For hvem kan garantere at ikke noen finner på noe ”smart” i siste liten? At noen definerer de økonomiske utfordringene som så store at det ikke er tilrådelig å bygge?
Og hva hvis Hansen ikke er statsråd for området etter valget?
Byggestart som lovet, betyr at det vil komme midler til byggeprosjektet enten i statsbudsjettet som legges frem høsten 2010 eller det som presenteres høsten 2011, forteller sa.no.
Det får vi jo håpe.
Men hvilke garantier har vi hvis stortingsflertallet endres, og en ny regjering skal lage et budsjett som tilgodeser dens hjertesaker?
Vå får håpe at Østfoldingene – og velgere langt inn i Follo i Akershus – skjønner betydningen av å sikre at departementet har en ledelse som ønsker en rask realisering, og som vil sørge for at stortinget stiller nødvendige midler til disposisjon.
”Ingen eksperimenter,” brukte de tyske kristendemokratene som slagord i Adenauers tid.
Det var en klok tanke – og et godt slagord.

Ingen kommentarer: