mandag 1. juni 2009

Farvel, Mr Shoppy!


Foto: Kow d.e. ©
Klikk på bildene for å se større versjon


Øverst: Mr. Shoppy kommer ikke mer
til Alvimkaia.

Midten: Skiltet ved Greåkerveien forteller fortsatt at det er båtforbindelse til Nordby fra Alvim.

Nederst: Og skriften på veggen forteller hvor du kan parkere hvis du skal reise uten å ta bilen med.

Shoppyrederne har gitt opp Sarpsborg. Ferjetrafikken fra Alvimkaia er en saga blott. Den ble nedlagt da eierne av Mr. Shoppy ikke fikk selge billig alkohol. Uten alkoholsalg, ingen lønnsomhet, mente de.
Men de har ikke gitt opp tanken på å frakte kjøpeglade nordmenn til kjøpesenteret på Nordby i Sverige hvor de - etter sigende - har betydelige eierinteresser. De vil imidlertid flytte utgansposisjonen til Vestfold.
Hvorfor det skulle være mer lønnsomt enn å seile fra Sarpsborg, forteller ikke historien. I alle fall ikke foreløpig.
Man kunne kanskje trodd at det motsatte ville være tilfelle. At det ville lønne seg å seile fra Alvimkaia.
Den destinasjonen var etter hvert i ferd med å bli innkjørt og kjent - og populær - og fra Østfold går det ingen konkurrerende ruter, mens det mellom Sandefjord og Strømstad går en båt som det trolig skal bli vanskelig å ta kunder fra - selv om noen, som reiser ut bil, kanskje like så gjerne vil til Nordby som til Strømstad.
Østfold ligger riktignok nærmere Sverige og Nordby enn det Vestfold gjør, og veldig mange har bil. Men ikke alle. Og selv en del bilister - som f.eks. vår familie - satte så stor pris på turen ned elva og gjennom skjærgården til Kålvik, at vi har tatt den et par ganger enda våre innkjøp på Nordby er relativt beskjedne.
Men det koster selvfølgelig litt mer penger og anstrengelse å svippe med bil fra Vestfold til Sverige. Det vil derfor trolig være mulig å legge på billettprisen betraktelig og ta mer for båtturen fra en av Vestfoldbyene enn fra Sarpsborg.
Uansett: Båteventyret fra Alvimkaia er over, sier rederne, men skiltingen ved Greåkerveien og på lagerskurveggene på Alvim har de ikke sørget for å fjerne.
Er det slendrian, eller holder de bakdøra fortsatt åpen for en retur til Sarpsborg?

Ingen kommentarer: