tirsdag 26. mai 2009

Kommunal informasjon via e-post



Foto: Kow d.e. ©
Klikk på bildet for å se større versjon





Hvordan kan Sarpsborg kommune forbedre sine informasjonsrutiner? Gjengen bak Sarpefans har svaret.


Personene bak nettstedet sarpefans har lansert en utmerket ide. De foreslår at kommunen skal ta i bruk kollektiv e-post for å nå ut med informasjon og for å holde kontakt med publikum .
"Å lage informative e-poster som man sender til de 20-30.000 e-postadressene som det er realistisk å samle inn, er bortimot gratis, " skriver forslagsstillerne til SarpsborgNotater.
Jeg adopterer ideen og promoterer tanken med begeistring.

Informasjon når ikke ut
Kommunal informasjon når ofte ikke ut til publikum. Spesielt ikke til de unge og den yngre delen av de voksne. De såkalte Facebook-generasjonene. De forholder seg til elektroniske medier, og der er ikke kommunen. Den har riktignok sin nettside, men hvor mange oppslag er det der på en gjennomsnittlig dag?
Å sende informasjonsmateriell i posten er dyrt. Avisene skriver bare om det de anser som "stoff". Folk flest klikker seg ikke inn på kommunens nettside, og de som gjør det, har ofte vondt for å finne fram.
Sarpsborg kommunes nettside er ikke av dem som det er lettest å finne fram på.

E-post rasjonelt og billig
Utsending av elektroniske nyhetsbrev som er redigert med sikte på å få den alminnelige publikumer i tale, er arbeidsbesparende, relativt billig og sikrer at informasjonen kommer fram.
Denne ideen bør Sarpsborg kommune gripe med begge hender.
Som forslagsstillerne sier: "Sånne e-poster i et volum på 30.000 ville vært en effektiv bekjempelse av myten om at Sarpsborg er en død by hvor det skjer lite."

Lettlest og smakfull design
Personene bak Sarpefans har laget et eksempel som kommunen bør se nærmere på. Det er poengtert og lettlest med enkel symbolikk og smakfull design.
Dessverre lar det seg ikke gjengi i sin originale form her.
SarpsborgNotater må derfor nøye seg med å gjengi teksten samt antyde formen.

AKTUELT


DET SKJER I SARPSBORG I JUNI
Mandag 1. kl 18: Sarpsborg 08-Stavanger
Torsdag 4. og fredag 5.: CC9 med Kennedy og Stoltenberg
Lørdag 6. kl 11: 5.000 gratis handlenett på Storbyen
Lørdag 6. kl 13: Barnas klimafestival med Aleksander Rybak
Fredag 12. kl 20: Caribbean Night på Oppe Og Nede
Søndag 14. kl 18: Sarpsborg 08-Moss
Onsdag 24. til fredag 26.: Tine Fotballskole på Sandbakken
Søndag 28. kl 18: Sarpsborg 08-Kongsvinger
Fredager kl 21: Allmennquiz på Premier Pub
Søndager kl 11-16: Frimarked i Høysand

Om denne e-posten: Dette er et nyhetsbrev som sendes til innbyggere,
hytteeiere, utflyttere og andre som er interessert i Sarpsborg kommune.

3 kommentarer:

Petersen, Vegard Krog sa...

Hei.

Masseutsendelser pr. epost har nok utspilt sin rolle i dagens informasjons-samfunn.

Av de fleste leverandører som skal sende en slik masseutsendelse vil det bli oppfattet som spam.

Og de fleste e-postklienter vil sende det rette i søppelbøtta (filtrere).

Folk drukner i informasjon og vil selv bestemme hva de skal motta. RSS er oppfunnet for nettopp dette...

winther sa...

Det kan godt hende at du har rett i at det finnes andre elektroniske teknikker som er mer up to date og fungerer bedre. Jeg mottar imidlertid nyheter per e-post fra Bokklubben, Coop, DIS og andre, og det byr ikke på problemer. Tvert i mot. Meldingene kommer fram, de holder meg oppdatert, og de gir meg en sjanse til å se nærmere på saker som jeg er spesielt interessert i. Jeg har et "filter" som sorterer fra både det ene og det andre, men min maskin behandler ikke de seriøse meldingene jeg nevner foran, som spam.
Men la oss ikke miste hovedpoenget: Sarpsborg kommune bør ta i bruk det mest virkningsfulle elektroniske virkemiddelet for å spre informasjon og komme i kontakt og dialog med interesserte, på den mest effektive, arbeidsbesparende og billigste måte. Kommunen bør månedlig - eller oftere når spesielle forhold krever det - informere om det som skjer og skal skje. Det budskapet ville det være fint om du og bibliotekbloggen støttet opp om. Ha det godt!

Pål Nilsen, seksjonsleder Kommunikasjon, Sarpsborg kommune sa...

Hei

Sarpsborg kommune setter pris på engasjementet som du og Sarpefans.no representerer. Vi takker også for godt forslag i forhold til informasjonshåndteringen her hos oss.

Jeg leder Seksjon kommunikasjon som blant annet har ansvar for ekstern informasjon, inkludert nettsidene www.sarpsborg.com. Vi jobber nå aktivt med å etablere en ny kommunikasjonsstrategi som skal ivareta både inbyggernes og kommunens behov for informasjon. I en slik strategi er det viktig å vurdere hvilke kanaler som egner seg best. Dette vil variere av blant annet budskap, kompleksitet og målgrupper.

Det er ingen tvil om at elektroniske kommunikasjonsmetoder er svært viktige. Vi har derfor også satt i gang et arbeid for å forbedre nettsidene våre, inkludert bruk av elektroniske tjenester.