søndag 21. juni 2009

Sarpsborg imponerer

Sandbakken skolekorps tok sammen med Varteig, gull i NM for skolekorps. (Foto fra Sandbakken skolekorps' nettside)

Sarpsborg satte sitt preg på norgesmesterskapet for skolekorps i Sandefjord. Byen tok både 1. og 2. plass i 2. divisjon.
Samarbeidskorpset Sandbakken/Varteig vant, og Sarpsborg jente- og guttekorps ble nummer to.
Poengsummene var imponerende. Sandbakken/Varteig oppnådde 97 poeng av 100 mulige, og , Sarpsborg jente- og guttekorps 94 poeng.
Korpsmusikken i Sarpsborg har alltid holdt et usedvanlig høyt nivå. Såvel byens janitsjarorkester som flere av skole- og ungdomskorpsene har i tidens løp utmerket seg i nasjonale og internasjonale konkurranser.
Dobbeltseieren i 2. divisjon under årets NM for skolekorps, befester Sarpsborg posisjon som en av landets fremste korpsbyer.
Ekstra imponerende var det at de to Sarpsborgkorpsene kunne hevde seg selv om de hadde svært unge og langt fære musikere enn flere av konkurrentene. Det gjør innsatsen til musikere og dirigenter enda større.
- De fleste av dem som spiller hos oss går fortsatt på barneskolen og er helt ned i 10-årsalderen. De har gjort en stor prestasjon her. Ingen i disse korpsene kan gjemme seg bort, sier Geir Pettersen, som er leder for Varteigkorpset, til sa.no.
Iver Vatvedt dirigerer vinnerkorpset, og Geir Lorentzen gutte- og jentekorpset som kom på annen plass.

Ingen kommentarer: