torsdag 14. mai 2009

Nytt liv i Østre linje?

Foto: Kow d.e. 040708 ©
Klikk på bildet for å se større versjon

Østre linje ved det gamle stoppestedet Holtet på Hafslund ligger rusten og ubrukt og venter på trafikk.

Venstre har tatt til orde for å gjenoppta trafikken på Østre linje mellom Sarpsborg og Mysen.
Det er et utmerket forslag som de andre partiene bør følge opp.
Ja, det er så utmerket at jeg selv tok akkurat det samme initiativet på denne bloggen for snaut et år siden etter at Østfold Senterparti hadde luftet saken i pressen.
E-post med lenke til blogginnlegget ble sendt til flere av fylkets partier og politikere. Sarpsborgavisene og enkelte Sarpsborgpolitikere ble også gjort oppmerksomme på forslaget.
Hele Sarpsborgregionen bør med helhjertet støtte fra Indre Østfold, sørge for at skrittet fra tanke til handling denne gangen blir kortest mulig.
Å ha liggende en brukbar, men ubrukt skinnegang mens forurensende biltrafikk kjører ved siden av jernbanen, er halsløs gjerning.
Selv om togtrafikken ikke "lønner seg økokonomisk" i første omgang, vil det være en fordel for miljøet at folk kan reise med tog.
Går toget ofte og regelmessig nok, kan det etter hvert overta både pendlertrafikk og leilighetsreiser som nå går på vegene.
Men satsing på tog, krever tålmodighet. Resultatene viser seg neppe fra den ene dagen til den andre. Da gjelder det å huske på de langsiktige effektene, og på at det til syvende og sist dreier seg om infrastruktur, ikke først og fremst om forretningsdrift.
Lønnsomhet i betydningen økonomisk overskudd, får komme i annen rekke.

Ingen kommentarer: