onsdag 20. mai 2009

Særpingen: Kæll mæ en krakk!

Dø, du kan si å du vil om følk fra Frediksta’, men sjøltillit har ’øm. I bøtter og spann.

Nå vil ’øm, jaggumæ, arrangere den internasjonale Mellodi Grand Prix-finalen, au nå. På Fredrikstad stadion. Uttæ tak over huet. Men det må kunne årnæs, menær han Svein Roald Hansen. Det er han som menær at Frediksta’ er ste’.

Han er stortingsrepresentant og sitter farlig nærme pengesekken, så jæ blir fader i mæ ente overraskæ om han klarer å vri døm nødvendige pengæne ut a’ finansminister’n sånn at Frediksta’ får tak over Værste’, og kan markedsføre sæ over for hele Europa og væl så det.

For får følkæ der nere ved ælvæs utløp først hand om sakene, blir det nok ente så mye Norgesreklame at det gjør no’. Ente Østfold heller. Da blir ’e Frediksta’ opp og Frediksta’ i mente, sånn som det allti’ blir når døm der nere setter i gang. For at døm er verdæs navle, det er dom hellig overbevist om der nere. Og sånn oppfører døm sæ au.

Frediksta’ er ente no’ dårli’ære alternativ enn Tromsø, sier han derre stortingskællen, han Hansen som er født i Frediksta'. Da må’n jaggu ha rest og sett lite, gett. Tromsø er eksotisk og spennændes. Frediksta’ er en avkrok i uttærkanten ta Østfold. Jæ, har vært begge ste’er, jæ, så jæ vet det.

Jæ lurær på hvor mange reporterær, sangerær og musikerær som ville se fram te å tilbringe 14 da’er i Fredriksta’, jæ gett. Døm kan ’u telle på é hand tenker jæ. Eller én finger.

Jæ er klar over at dettæ er et veldig stort arransjemang, og det er langt fra sikkert at Fredriksta’ kan klare dettæ, men det er en morsom tanke, sier stortingspolitikeren, han derræ Hansen.

Morsom? Å ære for no’ morsomt ved det ’æ? Håpløs, er vel et ord som passær be’re. Det er like håpløst som å få Norge inn i EU, noe aent som den sammæ Hansen også har prøvd. Det sier litt om vurderingsevnæ.

Men det er ente det vikti’æste her, syns jæ. Det viktige ær at Frediksta’ følkæ enda en gang har fått vist stormannsgæernskapen sin. Nå trur du kanskje at jæ skæ krittisere døm for det, men det skæ jæ ente.

I stedet må jæ si at det hadde vært fint om særpingæne hadde hatt litt mer sånn fandenivoldsk innstilling og trudd at døm skulle klare ælt det som andre klarer og en del te. Oppblåst ego og overdreven sjøltillit er ente vakre egenskapær, men døm får verdæ te å gå rundt som engelskmennæne og ammerikaneræne sier.

Men dessverre tok døm gamle særpingæne med seg dissæ egenskapæne da døm fløttæ nedover elvæ etter at han fyllefanten og slåsskjempen, Frederik II, hadde overtatt styringæ. Og si’æ har ’øm visst blitt der nere. Egenskapæne, altså.

Men Melodi Grand Prix, eller Eurovision Song Contest som det heter, i Frediksta’? Kæll mæ en krakk! Så du programme’ fra Russland, eller? Så du å stort og flott ællting var? Og så Frediksta’ , æ gett. Ett ste’ må vel grensæ tross alt gå.

Ja, ja. Ha det æ.

Særpingen

Ingen kommentarer: