lørdag 23. mai 2009

Hvad Fanden nøler I efter?


Foto: Kow d.e. 090509 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Slik torget ligger nå, virker det ikke innbydende, men avvisende. Arbeidet blir trolig ikke ferdig før neste sommer.

Torget ser forferdelig ut!
Det framstår som en stor betongflate med ”sanddyner” som lager sandstorm og støvskyer når det blåser, og fungerer som en innsjø når det regner.
Men nå er Plus-arkitekt Martin Eber og hans kolleger endelig ferdig med detaljplanene, kan sa.no fortelle.
Byarkitekt Svein M. Jakobsen stiller i utsikt at anbudsrunden kan være ferdig før sommeren.
Jeg blir nærmest ”overfalt på gata av utålmodige sarpinger, som lurer på når torget skal stå ferdig,” forteller Jacobsen som håper at det nye torget står klart neste sommer.
Hvorfor arbeidet har dratt slik ut i tid, er uforståelig. Involveringen av, og dialogen med, byens befolkning kan ikke være forklaringen.
For å sikre framdriften og mildne overgangen fra bunnløst hull, via betongørken til oase, burde planleggingen vært gjort ferdig i forkant, og den tekniske og økonomiske framdriften vært gjort i tide og parallelt med grunnarbeidene, slik at sarpingene hadde unngått dagens triste situasjon.
Se nå til å få opp farten!
Jo, lengre tid det tar å gjøre torget og sentrum attraktivt, desto vanskeligere blir det å få folk tilbake til byen fra Tunejordet og fra kjøpesentra andre steder i kommunen og utenfor kommunens grenser.
Forsinkelser i forhold til den ikke altfor ambisiøse framdriftsplanen som byarkitekten nå forteller om, er det under ingen omstendigheter plass til.
Så Karle - og eventuelle Kvinder - hvad Fanden nøler i efter?

Ingen kommentarer: