søndag 20. juli 2008

Nå ser det mørkt ut


Hønefoss knuste Sarpsborg Spartas drøm om tre poeng på hjemmebane. I stedet var det gjestene som reiste hjem til Ringerike med poengene.
Allerede etter ti minutter fikk Hønefoss Ball Klubb et frispark som Lars Lafton plasserte i krysset. Det ble kroken på døra for Sarpsborg-laget som etter det Ringerike Blad forteller, hadde ballen mest i første omgang, men slet med å skape sjanser. HBK derimot var gode defensivt og effektive.
Etter pausen presset Sarpsborg Sparta-spillerne på for å få en utligning, og det fikk de også – faktisk to ganger – men begge mål ble annullert.
Det provoserte Are Tronseth slik at han pådro seg gult kort for munnbruk.
Hønefoss BK klatret med denne seieren opp på tredjeplass på tabellen og kan nå begynne å drømme om opprykk, mens Sarpsborg Sparta ligger farlig nær bunnen.
Sarpingene bør sende noen varme tanker til Kongsvinger og Hødd som fortsetter å tape.
Disse lagenes labre innsats er eneste grunn til at sarpelaget ikke ligger under den kritiske streken.
Alta slo Hødd, og som vi tidligere har påpekt: Et par seire til Hødd, Alta og Kongsvinger, og Sarpsborg Sparta er virkelig ute å kjøre.
Seier førstkommende søndag i Alta, er derfor en uomgjengelig nødvendighet. Taper sarpelaget den kampen, kan de begynne å innstille seg mentalt på nedrykk.

Ingen kommentarer: