torsdag 30. april 2009

Høisand Bad åpner sesongen 1. mai




Foto: Kow d.e. 260409 ©
Klikk på bildene for å se større versjon







Øverst: Verten Gunnar Solberg, tar seg en liten pause i forberedelsene. T.h. i bildet er hovedinngangen. Helt til venstre ses en del av den gamle dansesalen hvor mange livsvarige allianser nok er inngått.

Midten: Uteserveringen og utsikten fra spisesalen. En liten tynning blant trærne ville gjort underverker.

Nederst: Skipper'n ønsker velkommen til Høisand Bad.

I morgen - 1. mai - åpner Høisand Bad sesongen.
Verten, Gunnar Solberg, og hans medhjelpere er klare til å sørge for at sultne sarpinger, campinggjester og andre som stikker innom, får servert god gammeldags tradisjonsmat slik Solberg lærte å lage den på kjøkkenet hjemme hos sin mor.
Driften av restauranten på det 112 år gamle badehotellet, er på mange måter et familieanliggende. Solberg selv baser på kjøkkenet og ved grytene, mens såvel kone som søstre er med og tar sin tørn for at gjestene skal slippe å vente mer enn akkurat det som er nødvendig for at maten skal bli ferdig og velsmakende. Rask servering og lite venting, er en del av restaurantens service og varemerke, sier Solberg. Derfor er menyen begrenset.
- Her lages alt fra bunnen av, bedyrer han og viser oss kjøkkenet. Bruken av halvfabrikata er minimal. Den som ønsker skikkelig "hjemmelaget" mat, i lyse hyggelige lokaler med utsikt til sjøen, og Sarpsborg Baatforenings nye båthavn, mellom furustammene, bør avlegge Høisand Bad et besøk.
Det ærverdige badehotellet fortjener å bli brukt.
For 100 år siden kom man til Høisand bad med tog. Deretter tok bussene over. I dag kan man kjøre til døra.
Det er ingen grunn til å nøle. Ta en tur og se nærmere på denne perlen som sarpingene har like utenfor stuedøra.

Ingen kommentarer: